Ako dogovor ne bude prihvaćen, na pomolu smo rata

Izvor: B92, 23.Okt.2023, 10:43

"Ako dogovor ne bude prihvaćen, na pomolu smo rata"

To što je “velika petorka” došla u Prištinu i Beograd znači da smo dalje od statusa kvo i da smo sve bliže ili miru ili ratu, kaže profesor Nedžmedin Spahiu.

Plan za nastavak dijaloga predstavili su predsedniku Srbije i kosovskom premijeru izaslanici Evropske unije, SAD-a, Nemačke, Francuske i Italije na sastancima u Beogradu i Prištini.

Miroslav Lajčak nije tada želeo da iznosi detalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plana, ali je iskazao veliku zabrinutost za negativnu putanju normalizacije odnosa Srbije i tzv. Kosova, što je direktno povezano s njihovim evropskim putem.

Prema rečima prištinskog profesora političkih nauka i analitičara, dijalog nema alternativu, a poslednja događanja na severu Kosova su dokaz da su smirivanje tenzija, normalizacija odnosa i sprovođenje sporazuma hitno potrebni.

“To što je petorka došla u Prištinu i Beograd, znači da smo sve dalje od statusa kvo i da smo sve bliže – ili miru ili ratu. Ukoliko dogovor bude prihvaćen od obe strane, imaćemo mir. Ukoliko ne, onda smo već na pomolu rata,” kaže Spahiu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.