Ako Hrvatska pošalje nekog na grob ustašama, biću veoma iznenađen!

Izvor: BKTV News, 05.Maj.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako Hrvatska pošalje nekog na grob ustašama, biću veoma iznenađen!"

Ne očekujem da bilo ko iz hrvatskog Sabora ili Vlade Republike Hrvatske ode u Blajburg, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Naravno, nije na meni da odlučujem o tome, to je suverena odluka suverene zemlje Republike Hrvatske, ali sam siguran da neće ponoviti takvu grešku jer prosto je nemoguće da bi zemlja, članica Evropske unije, otišla da položi venac na grob streljanim čuvarima Jasenovca, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na grob koljačima iz Jasenovca", rekao je ministar Vulin novinarima posle skupa antifašista u Beogradu.

On je istakao da je siguran da će ove godine hrvatska država biti čvrsto uz antifašističke vrednosti koje čine Evropu i da ni na koji način neće dati doprinos obeležavanju ustaških i fašističkih tradicija u Blajburgu, protiv čega je cela Evropa.

"Biću veoma iznenađen ako hrvatska država pošalje bilo koga zvanično na grob ustašama i jasenovačkim koljačima. Fašisti će se verovatno okupljati, ali za mene je prosto neverovatno da bi to uradila Vlada jedne evropske države", kazao je Vulin.

Ministar je siguran da će hrvatska država "ove godine reći 'ne' fašizmu i da neće biti nikoga iz hrvatske države u Blajburgu".

Vulin je podvukao da o tome odluku donosi Hrvatska, te da njegovu izjavu ne treba tumačiti kao uplitanje u unutrašnje stvari Hrvatske, jer je "sve to njihova legitimna volja i njihovo pravo da se opredeljuju".

Podsećanja radi, Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku do daljeg.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.