AP KiM: Vučićev režim dao dodatni legitimitet državnosti tzv Kosova

Izvor: KMnovine.com, 04.Nov.2015, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP KiM: Vučićev režim dao dodatni legitimitet "državnosti" tzv Kosova

Skupština Autonomne pokrajine KiM, koju beogradske vlasti ignorišu jer je brana katastrofalnoj politici koju vode prema Kosovu i Metohija, saopštenjem za javnost skrenula je pažnju na još jedan poguban potez vlasti prema delu svoje teritorije. Prenosimo saopštenje u celosti.


   
Ilustracija: Srbijadans.net    


Ratifikacija sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), između „Kosova“ i >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Evropske Unije (EU), uz podršku samozvanih srpskih poslanika „Srpske liste“, predstavlja eksplicitno priznanje nezavisnosti „Kosova“ od strane aktuelnog režima Aleksandra Vučića. Nažalost, aktuelna vlast je na ovaj način prebacila odgovornost na tzv. srpske predstavnike koji su izabrani na izborima koje je sprovela tzv. nezavisna država Kosovo. Taj polusvet ne predstavlja srpski narod na Kosovu i Metohiji. „Izbori“ koji su ih doveli na vlast, obeleženi su izbornom krađom, ucenama, pretnjama i uslovljavanjima, i to po zakonima „Kosova“ a ne R. Srbije i ovim postupkom su samo doprineli legitimizaciji „Kosova“ kao države u međunarodnim odnosima. Da bi sačuvali svoje lične privilegije, koje im izdaja nacionalnih i državnih interesa donosi, nije im zasmetao ni amandman kojim je Kosovo označeno kao Republika umesto zvezdice i fusnote.

Opšte je poznato da Evropska unija ne potpisuje sporazume sa pokrajinama, regijama, provincijama, gradovima ili geografskim područjima već samo sa suverenim državama. Pa je iz tog razloga izjava direktora Vladine kancelarije za KiM gospodina Marka Đurića licemerna da je postignuti sporazum statusno neutralan, kao i izjava Aleksandra Vučića da će SSP otvoriti nove ekonomske perspektive Srbije na Kosovu i Metohiji. A postignuti sporazum upravo prejudicira status „Kosova“.

Da cinizam i ironija budu još veći ovaj sporazum je podržan dok se na drugoj strani navodno bore protiv prijema Kosova u UNESKO.

Rezultat licemerne i neiskrene politike Vlade R. Srbije, koju vodi prema KiM je svakodnevno iseljavanje Srba i ostalih nealbanaca i jačanje tzv. nezavisne države „Kosovo“. Grupa građana koja sebe naziva „srpskom“, prisvojila je suverenost od građana i mimo njihove volje učestvuje u uspostavljanju vlasti nezavisne države „Kosovo“ na celoj teritoriji pokrajine, urušavajući na taj način teritorijalni integritet i suverenitet R. Srbije i njene državnosti na Kosovu i Metohiji. 



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2015 ::    Molimo za navođenje izvora


Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.