AMERIČKI STRUČNJAK UDARIO PO SVETOJ SRPSKOJ ZEMLJI: EU i SAD da stavi do znanja Srbiji da je Kosovo nezavisno

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2021, 21:31

AMERIČKI "STRUČNJAK" UDARIO PO SVETOJ SRPSKOJ ZEMLJI: "EU i SAD da stavi do znanja Srbiji da je Kosovo nezavisno"

Nova skandalozna izjava sa zapada.

Američki profesor na Univerzitetu u Njujorku i stručnjak za balkanska pitanja Alon Ben Meir komentarisao je izjavu ministra spoljnih poslova u Vladi Srbije Nikole Selakovića, da niko ne može očekivati da Srbija prizna nezavisnost Kosova, rekavši da Evropska unija i Sjedinjene Američke Države moraju da stave do znanja Srbiji da je Kosovo nezavisno.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ako se od Srbije očekuje priznanje tzv. nezavisnosti Kosova, to se neće dogoditi, rekao je srpski ministar spoljnih poslova Nikola Selaković u intervjuu. Nema normalizacije između Kosova i Srbije ako nema uzajamnog priznanja - objavio je na Fejsbuku Ben Meir.

Poručio je da "EU i SAD Srbiji moraju da stave do znanja da je Kosovo nezavisno i da ga pre ili kasnije Beograd mora priznati".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.