AMERIČKI STRUČNJAK OPTUŽIO VUČIĆA: Srbija da prestane sa kampanjom povlačenja priznanja Kosova ako želi u EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2021, 18:33

AMERIČKI STRUČNJAK OPTUŽIO VUČIĆA: Srbija da prestane sa kampanjom povlačenja priznanja Kosova ako želi u EU

Pritisci na našu zemlju se nastavljaju.

Američki stručnjak za Balkan i rešavanje krize na Bliskom istoku Alon Ben Meir smatra da je veoma važno da zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak vrše pritisak na tzv. Kosovo i Srbiju oko nastavka dijaloga.

Ben Meir je u postu na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Fejsbuku optužio srpskog predsednika Aleksandra Vučiča da, uprkos tome što izjavljuje da veruje u mogućnost postizanja kompromisnog rešenja u dijalogu sa tzv. Kosovom on istovremeno nastavlja svoju kampanju da ubedi druge zemlje da prestanu da priznaju nezavisnost Kosova.

- EU i SAD moraju Vučiću jasno staviti do znanja da ne može imati oba načina i mora odlučiti da, ako želi da se Srbija integriše u EU, prestane kampanja za povlačenje priznanja Kosova, jer je normalizacija odnosa sa Kosovom od suštinske važnosti za integraciju Beograda u EU - napisao je Meir.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Srbija da prestane"

Izvor: B92, 09.Jun.2021

Važno je da Metju Palmer i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak vrše pritisak na Kosovo i Srbiju oko nastavka dijaloga...To kaže američki stručnjak za Balkan i rešavanje krize na Bliskom istoku Alon Ben Meir...Ben Meir je u postu na Fejsbuku optužio srpskog predsednika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.