70 miliona evra iz EU za Srbiju - Vučić: Nijedna država članica Unije nije obavezna da novac svojih poreskih obveznika troši na nas i zato sam im veoma zahvalan

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2020, 14:43

70 miliona evra iz EU za Srbiju - Vučić: Nijedna država članica Unije nije obavezna da novac svojih poreskih obveznika troši na nas i zato sam im veoma zahvalan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas Evropskoj uniji i državama članicama na sredstvima koja izdvaja za Srbiju, kroz IPA programe BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas Evropskoj uniji i državama članicama na sredstvima koja izdvaja za Srbiju, kroz IPA programe, jer taj novac, ističe, mnogo znači Srbiji, tim pre, kada se zna da države taj novac nisu morale da upute našoj zemlji. “Nijedna država članica EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nije obavezna da novac svojih poreskih obveznika troši na nas. Mogli bi da ga potroše na svoje potrebe, da urade šta hoće sa njim i zato sam veoma zahvalan svim zemljama, administraciji EU koja je tu odluku donela”, rekao je Vučić. EU je Srbiji opredelila 70 miliona evra, za šta je sporazum danas potpisan, a još 98 miliona Srbija bi trebalo da dobije do kraja godine. To je, kaže, Vučić možda mali novac samo za one koji ne znaju šta znači jedan milion, a pogotovo - 170 miliona.“Nekada će neko da da kaže koliko bismo dobili da smo članica EU, a koliko dobijamo kao zemlja koja još nije član, ali je na EU putu. Ja sam uvek umeo da iskažem poštovanje ka novcu koji dobijamo, koji države Eu izdvajaju za nas, iako ne moraju”, rekao je predsednik.Vučić je ponovio da Srbija ostaje na EU putu, te zahvalio komesaru Oliveru Varheiju, jer, kaže, jer mi u Srbiji znamo koliko je truda, rada i energije uložio da pomogne Srbiji. Komesar za proširenje se, takođe, danas obratio putem video-linda iz Brisela, nakon potpisivanja Sporazuma.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučić: beskrajno sam zahvalan zemljama EU, jer su odvojile novac za Srbiju

Izvor: Beta Video, 29.Maj.2020

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je ``beskrajno zahvalan zemljama EU`` jer su odvojile novac za Srbiju, navodeći da pomoć Srbiji iz IPA programa za ovu godinu iznosi oko 170 miliona evra. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.