Vlada Srbije čini sve da se Euleks slobodno kreće

Izvor: Blic, 31.Jan.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije čini sve da se Euleks slobodno kreće

Vlada Srbije čini sve da omogući slobodno kretanje Euleksa na severu Kosova, ali je za to potrebno da ta misija sačuva statusnu neutralnost, ocenjeno je danas u razgovoru u Beogradu ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i izvršnog direktora za Evropu i Centralnu Aziju u Evropskoj službi spoljnih poslova Miroslava Lajčaka.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za Kosovo i Metohiju, potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da se Euleks pridržava mandata koji joj je poveren.

Srbi na severu Kosova u više navrata zaustavili su vozila misije EU tvrdeći da ta misija, mimo mandata, pomaže uspostavljanje prištinskih institucija na severu Kosova gde su Srbi većina.

U razgovoru Bogdanovića i Lajčaka u Beogradu naglašen je značaj pronalaženja rešenja za probleme na severu Pokrajine.

Istaknuto je zauzimanje Vlade Srbije da se rešenja pronadju isključivo kroz dijalog, saradnju i kompromis.

Zajednički je zaključeno da je neophodna što bolja koordinacija svih relevantnih aktera, kako bi se prevazišli problemi, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti: Ministar i predstavnici Srba na sastanku u Zvečanu Ministarstvo za KiM: Euleks da preuzme istragu ubistva Srbina Bogdanović: Neprihvatljivi dogovori bez učešća Beograda Otvoreni prelazi Brnjak i Jarinje, Stefanović i Bogdanović ne mogu na Kosovo Bogdanović: Albanizacija srpskih prezimena u kosovskim dokumentima
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar i Lajčak: Euleks da sačuva statusnu neutralnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2012

BEOGRAD -..Vlada Srbije čini sve da omogući slobodno kretanje Euleksa na severu Kosova, ali je za to potrebno da ta misija sačuva statusnu neutralnost, ocenjeno je danas u razgovoru u Beogradu ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i izvršnog direktora za Evropu i Centralnu Aziju u Evropskoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.