Izvor: RTS, 15.Jun.2021, 22:23

Vjosa Osmani produžila tehnički mandat Euleksu

Pismom visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepu Borelju, predsednica privremenih kosovskih institucija Vjosa Osmani saglasila se sa nastavkom mandata Euleksa na još godinu dana.
Vjosa Osmani obavestila je u pismu Borelja da će Euleks imati tehnički mandat, bez izvršne snage, koji je zasnovan samo na praćenju, mentorstvu i davanju saveta.
Isti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mandat može da se produži na još godinu dana ukoliko Osmani pozitivno oceni rad ove misije.
U saopštenju kancelarije Vjose Osmani navodi sa da je ona predložila da na osnovu zahteva i potreba koje su identifikovale institucije u Prištini, institucije EU pružaju ekspertizu, savetodavne usluge, kao i finansijsku pomoć u pitanjima koja imaju veze sa reformama u pravosuđu.
Osmanijeva je takođe pozvala Euleks da tehnički i u obliku davanja saveta podrži pitanja koja proizilaze iz Istambulske konvencije o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.
Novi mandat Euleksa je tehnički, koji je zasnovan samo na savetodavnoj, mentorskoj i nadzornoj ulozi.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Osmani se saglasila – produžen mandat Euleksu

Izvor: N1 televizija, 15.Jun.2021

Pismom visokom predstavniku Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepu Borelu, predsednica Kosova Vjosa Osmani saglasila se sa nastavkom mandata Euleksa na još godinu dana, prenela je Radio televizija Srbije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.