Važna uloga Euleksa u primeni sporazuma

Izvor: RTS, 06.Jun.2013, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važna uloga Euleksa u primeni sporazuma

U sprovođenju Briselskog sporazuma uloga Euleksa izuzetno važna, ocenio premijer Ivica Dačić u razgovoru sa šefom Eulek-a na Berndom Borhardom. Euleks samo kao neutralna misija ima podršku srpske zajednice, poručio Dačić.

Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je u današnjem razgovoru sa šefom Euleks-a na Kosovu i Metohiji Berndom Borhardom da je u sprovođenju Briselskog sporazuma uloga te >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << međunarodne misije izuzetno važna.

Dačić je posebno je naglasio značaj statusne neutralnosti Euleksa, jer samo kao neutralna misija ima podršku srpske zajednice.

Kako je saopštila Vlada Srbije, premijer Dačić je upozorio da je na Kosovu i Metohiji zabeležen porast etnički motivisanih napada na Srbe, posebno na povratnike u sredinama u kojima je srpsko stanovništvo u manjini.

Dačić je insistirao da Euleks osigura punu bezbednosnu zaštitu stanovništva i očuva stabilnost u južnoj pokrajini i istakao da je Vlada spremna da koordiniranim radom sa tom međunarodnom misijom pomogne u sprečavanju incidenata i ostvarivanju svih prava građana u skladu sa međunarodnim standardima.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: U primeni briseIskog sporazuma važna uloga Euleksa

Izvor: Blic, 06.Jun.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je u danas u razgovoru sa šefom Euleksa na Kosovu Berndom Borhartom da je u sprovođenju briselskog sporazuma uloga te misije od izuzetne važnosti i zatražio od Euleksa da osigura punu zaštitu stanovništva i očuva stabilnost u pokrajini. Dačić i Borhart..Posebno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.