Sedam centara spremno za izbore u Mitrovici

Izvor: RTS, 07.Jun.2014, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam centara spremno za izbore u Mitrovici

Pripreme teku po planu za sutrašnje parlamentarne izbore na severu Kosova, koje raspisuju prištinske vlasti. U severnom delu Kosovske Mitrovice biće otvoreno sedam biračkih centara. O bezbednosti brinuće Kosovska i Euleks policija, kao i vojnici Kfora koji su treća instanca reagovanja.

Predsednik opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici Slobodan Dimitrijević rekao je Tanjugu da za sada pripreme za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vanredne parlamentarne izbore teku po planu i da je sve u redu.

"Iako je sve odrađeno na brzinu, trudili smo se da poštujemo sve rokove, a što se tiče biračkih mesta, juče smo obišli svih sedam biračkih centara u opštini Severna Mitrovica i svi centri će biti spremni na dan izbora kao i biračka mesta", rekao je Dimitrijević.

Kaže da sve ostaje kao i za prošle izbore koji su održani u ovom gradu, da će u sedam biračkih centara biti otvorena 33 biračka mesta i da su imenovani članovi biračkih odbora, menadžeri izbornih centara i kompletno tehničko osoblje.

Opštinska izborna komisija u Kosovskoj Mitrovici još nije dobila konačan birački spisak od Centralne izborne komisije, a kako je objasnio Dimitrijević, to je zato što što će OEBS biti taj koji će doneti kompletan birački materijal na dan izbora u Mitrovicu i predati ga predsedavajućim na biračkim mestima.

Dimitrijević je dodao da će glasovi biti brojani u Kosovskoj Mitrovici na biralištima koja će sutra biti otvorena od 07.00.

Na severu Kosova biće angažovano oko 500 pripadnika kosovske policije koji će se brinuti da izborni proces protekne bez problema.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da je regionalna direkcija kosovske policije "Mitrovica - Sever" sačinila operativni plan kojim je predviđeno angažovanje 476 policijskih službenika tokom sprovođenja parlamentarnih izbora.

Bojić je dodao da će u pripravnosti biti i pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije koji će u slučaju potrebe biti spremni da omah reaguju.

Bezbednost tokom održavanja parlamentarnih izbora na Kosovu osiguravaće pored Kosovske i Euleks policija i vojnici Kfora koji su treća instanca reagovanja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sedam centara u Mitrovici spremno za izbore

Izvor: RTS, 07.Jun.2014

Pripreme teku po planu za sutrašnje parlamentarne izbore na severu Kosova, koje raspisuju prištinske vlasti. U severnom delu Kosovske Mitrovice biće otvoreno sedam biračkih centara. O bezbednosti brinuće Kosovska i Euleks policija, kao i vojnici Kfora koji su treća instanca reagovanja...Predsednik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.