Protest zbog zahteva za hapšenje Ivanovića

Izvor: Press, 27.Jan.2014, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog zahteva za hapšenje Ivanovića

Oni od Euleksa traže objašnjenje za zahtev tužioca da se Ivanoviću odredi pritvor nakon saslušanja u vezi sa ratnim zločinima. 

Okupljeni su ispred zgrade sedišta policije i Euleksa došli u automobilima u koloni i uz sirene. Kapije na ulasku u zgrade suda i policije su zatvorene, a okupljeni čekaju da im se neko obrati. 

Tužilac kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) saslušao je ranije danas Ivanovića u vezi sa istragom o ratnim zločinima i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << posle toga izdao nalog za njegovo hapšenje.

Ivanović je tokom dana dobrovoljno došao u policijsku stanicu u severnoj Kosovskoj Mitrovici gde ga je saslušao tužilac iz KSTK, nakon prethodnog dogovora tužioca i advokata Ivanovića, saopštio je Euleks.

"Nakon toga, tužilac je obavio intervju sa Ivanovićem kao navodnim osumnjičenim u istrazi o ratnim zločinima koja je trenutno u toku, kao i navodima o teškom ubistvu počinjenom nakon konflikta. Ispitivanje je završeno i tužilac je izdao nalog za hapšenje i zatražio od suda da razmotri zahtev za određivanje pritvora", rečeno je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je zahtev za pritvor predat sudu.

Građanska lista "Srbija, demokratija, pravda" saopštila je da Ivanović nije priveden već se kao odgovoran građanin odazvao na poziv Euleksa da da izjavu.

U saopštrenju se navodi da Ivanović nije priveden i da to pozivanje ima političku svrhu stvaranja ravnoteže sa hapšenjima u albanskoj zajednici. 

"Ipak, nesumnjivo je da za cilj ima i izazivanje straha i nestabilnosti u celokupnoj srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji", navodi lista SDP.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božović o pozadini Ivanovićevog zadržavanja

Izvor: Press, 27.Jan.2014

Boživićeva je izjavila novinarima da građani koji su se večeras okupili na protestu u Kosovskoj Mitrrovici ispred zgrade suda, Euleksa i policije traže od Euleksa da im zvanično saopšti zbog čega je Ivanović pozvan na informativni razgovor, šta je u pitanju i kakav je dalji proces. ..Upitana...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.