Počela istraga Euleksa o trgovini ljudskim organima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2011, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela istraga Euleksa o trgovini ljudskim organima

BRISEL -

U Briselu je počela da deluje Specijalna radna grupa Euleksa za istragu navoda izvestioca Saveta Evrope (SE) o ratnim zločinima i trgovini organima ubijenih srpskih zarobljenika na Kosovu i Albaniji.

Kako su zvaničnici u Evropskoj uniji u Briselu preneli agenciji Beta, glavni tužilac na čelu tog tela, Amerikanac Džon Vilijamson, uskoro treba da preuzme dužnost.

Oni su naveli da Vilijamson uveliko okončava svoj posao kao specijalni stručnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << UN za ratne zločine u Kambodži i ubrzo bi trebalo da dođe na čelo posebnog istražnog tima Euleksa za navode Dika Martija, izvestioca SE.

U Euleksovoj radnoj grupi su "samo međunarodni profesionalci, i to tužioci, istražitelji i osoblje za podršku koji će nastaviti već pokrenutu preliminarnu istragu" o pomenutim zločinima, rekli su izvori u EU.

I, kako su dodali, "s obzirom na to da ova istraga ima međunarodne razmere, radna grupa će delom biti smeštena u Briselu".

Zamoljeni da objasne ima li, kad je u pitanju ova istraga, nepovoljnog upliva na bitno važnu zaštitu svedoka to što je ključni zaštićeni svedok u "slučaju Fatmir Limaj", pronađen mrtav u Nemačkoj, upućeni funkcioneri u Briselu su uzvratili da je Euleks stavio do znanja da "ima puno poverenje u istragu i zaključke nemačkih vlasti" o smrti tog zaštićenog svedoka.

Porodica ubijenog zaštićenog svedoka, za koga je u prvim izveštajima rečeno da se obesio, saopštila je da smatra da je u pitanju "zločin i ubistvo", a ne samoubistvo.

Euleks je, rečeno je, stavio do znanja da su "zaštita i bezbednost svedoka krajnje osetljiva pitanja", naglasivši da se "ne mogu, niti potvrditi, niti opovrgnuti bilo koje operativne pojedinosti, što bi svi morali uvažiti".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Slučaj Marti", počela istraga

Izvor: RTS, 05.Okt.2011

Dugo najavljivani tim EU, koji će istraživati navode Dika Martija o povezanosti pripadnika OVK i organizovanog kriminala, počeo da radi u Briselu. Šef istražitelja još uvek u Kambodži...Posebni istražni tim Euleksa za istragu o navodima iz izveštaja Dika Martija o trgovini organima ubijenih...

Nastavak na RTS...

Počela istraga Euleksa o trgovini ljudskim organima

Izvor: NaDlanu.com, 05.Okt.2011

U Briselu je počela da deluje Specijalna radna grupa Euleksa za istragu navoda izvestioca Saveta Evrope (SE) o ratnim zločinima i trgovini organima ubijenih srpskih zarobljenika na Kosovu i Albaniji... Kako su zvaničnici u Evropskoj uniji u Briselu preneli agenciji Beta, glavni tužilac na čelu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Počela istraga Euleksa o trgovini ljudskim organima

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2011, 00:52

U Briselu je počela da deluje Specijalna radna grupa Euleksa za istragu navoda izvestioca Saveta Evrope (SE) o ratnim zločinima i trgovini organima ubijenih srpskih zarobljenika na Kosovu i Albaniji...Kako su zvaničnici u Evropskoj uniji u Briselu preneli agenciji Beta, glavni tužilac na čelu tog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.