PROTEST ZBOG PARKA MIRA: Kamenice, suzavac, zapaljeni automobili, više povređenih!

Izvor: Press, 22.Jun.2014, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST ZBOG "PARKA MIRA": Kamenice, suzavac, zapaljeni automobili, više povređenih!

Albanci su se oko 15 sati okupili u blizini glavnog ibarskog mosta u južnom delu Kosovske Mitrovice, uzvikujući “UČK” i noseći albanske i američku zastavu, da bi nešto kasnije došlo do sukoba sa kordonom policije koja je obezbeđivala protest. 

Kako preno prištinski mediji, demonstranti su zasuli kamenicama i flašama pripadnike kosovske policije i Euleksa koji su odgovorili suzavcem i šok bombama kako bi rasterali demonstrante.

U neredima su zapaljena dva vozila Kosovske policije i jedno vozilo UN, a prema nezvaničnim informacijama povređena su i dva policajca.

Na glavnom ibarskom mostu raspoređena su vozila i vojnici američkog Kfora, zatim jake snage interventne jedinice kosovske policije i pripadnici Euleksa.

U blizini mosta sa severne strane grada raspoređeno je i nekoliko borbenih vozila Euleksa.

Na raskrsnici u blizini mosta u severnom delu Kosovske Mitrovice okupili su se Srbi koji prate razvoj situacije u južnom delu grada.

Albanci iz južnog dela Kosovske Mitrovice organizovali su se preko društvenih mreža i za danas zakazali protest kod mosta na Ibru zbog izgradnje “Parka mira” koji je pre nekoliko dana podignut na glavnom ibarskom mostu u ovom gradu nakon što je sa njega prethodno uklonjena betonska barikada.

Gradonačelnik južne Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri izjavio je juče da je strpljenju došao kraj i da nova barikada na mostu na Ibru u vidu parka, odmah mora da se ukloni.

Gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić pozvao je juče Bahtirija da prestane sa provokativnom retorikom o uklanjanju "Parka mira" i da zajedno razgovaraju o daljoj budućnosti. 

PROČITAJTE JOŠ VESTI:
 Tači: Sramota, žardinjerama Srbi vratili barikade!
 Rakić poručio čelnicima južne Mitrovice: Prestanite sa provokacijom!
Rakić: Umesto što preti, Bahtiri da sedne da se dogovorimo
   
 
 
 


Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

NEREDI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Više povređenih, zapaljeno nekoliko vozila

Izvor: Večernje novosti, 22.Jun.2014

KOSOVSKA MITROVICA - Više osoba je povređeno, a nekoliko vozila je zapaljeno danas tokom nereda koji su izbili na protestu Albanaca sa južne strane glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, održanog zbog nezadovoljstva izgradnjom "Parka mira" na tom mostu. Albanci su se oko 15 sati okupili u blizini glavnog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.