Nastavljena istraga u kosovskom Ministarstvu za saobraćaj

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 06.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljena istraga u kosovskom Ministarstvu za saobraćaj

PRIŠTINA - Euleks policija je tri poslednja dana pretresala kancelarije šefa nabavke u Ministarstvu za saobraćaj i telekomunikacije Kosova Nedžata Krasnićija zbog sumnji za korupciju i zloupotrebu položaja zajedno sa ministrom Fatmirom Ljimajem, prenosi prištinski list Koha ditore.

Pretres, u okviru istrage započete prošle godine, u sredu, četvrtak i petak obavili su istražioci Euleksa u civilu, bez pompe i očiju javnosti, a nakon što su prethodna dva dana više sati >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ispitivali Krasnićija u Specijalnom tužilaštvu Kosova.

Istražioci su prikupili podatke i svu dokumentaciju o tenderima Ministarstva za gradnju pet puteva na Kosovu, naveo je anonimni izvor lista iz Kancelarije tužilaštva.

- Nedžat Krasnići, šef nabavke u Ministarstvu saobraćaja, ispitivan je dva uzastopna dana, a odgovarao je o nekoliko tendera za puteve. Krasnićija je ispitivala policija Euleksa po odobrenju ovlašćenog tužioca Specijalnog tužilaštva na Kosovu - rekao je izvor lista.

On je naveo da su posle ispitivanja policajci za borbu protiv organizovanog kriminala u civilu, po čitav dan vršili istragu i sakupili sve što je važno. Istragu su potvrdili i u Euleksu, ali nisu želeli da pričaju o detaljima.

Prema izvorima lista, istraga će biti nastavljena i u kancelariji ministra Fatmira Ljimaja. Protiv Ljimaja i njegovog, kako se tvrdi, najbližeg saradnika Krasnićija, vodi se istraga zbog sumnji pranja novca, organizovanog kriminala, zloupotrebe službenog položaja, prevara i podmićivanja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.