NVO pozvale EULEX da povede nezavisnu istragu o ubistvu

Izvor: B92, 16.Jan.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO pozvale EULEX da povede nezavisnu istragu o ubistvu

Kosovska Mitrovica -- Grupa nevladinih organizacija koje deluju na KiM pozvala je Misiju EU na Kosovu da u okviru EULEX-a formira nezavisnu istragu o ubistvu Olivera Ivanovića.

Istovremeno, predstavnike uticajnih diplomatskih misija na Kosovu pozvale su da podrže ovaj zahtev i doprinesu njegovoj realizaciji.

U saopštenju dostavljenom medijima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povodom godišnjice ubistva njihovog sugrađanina, a zabrinuti i nezadovoljni činjenicom da 12 meseci posle brutalne likvidacije nema relevatnih informacija o počiniocima i motivima ovog zločina, nevladne oranizacije, članice "Empirike", ocenjuju da je "ubistvo Olivera Ivanovića ubistvo slobode, osećaja bezbednosti i dostojanstva srpskog naroda na Kosovu, te da je zbog toga potpuno neosnovano govoriti o normalnom životu na tim prostorima, sve dok se počinioci ne privedu pravdi".

U potpisu su NVO Aktiv, Humani centar, Centar za prava manjinskih zajednica (CRMC), Centar za zastupanje demokratske kulture - ACDC, Komunikacija za razvoj društva - CSD, Forum za razvoj i multietničku saradnju - FDMC, Mreža za gradjanski aktivizam.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.