Milorad Zajić iz Kline oslobođen optužbi

Izvor: KMnovine.com, 04.Jun.2020, 10:08

Milorad Zajić iz Kline oslobođen optužbi

Takozvani "Vrhovni sud Kosova" potvrdio je oslobađajuću presudu Miloradu Zajiću iz Kline.


   
Milorad Zajić i advokat Dejan A Vasić    


Zajić je prvi Srbin kome je suđeno za krivično delo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništva pred lokalnim većem (u okviru sistema albanskih separatista), nakon prestanka sa radom pravosudne misije EULEKS-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << />
Takozvano "Specijalno tužilaštvo" ga je optužilo da je tokom rata na Kosovu i Metohiji odgovoran za smrt troje starih i nemoćnih civila u selu Dušević, kod Kline. Zajić je oslobođen presudom tzv "Osnovnog suda" u Peći koju je potvrdio i tzv "Apelacioni sud" u Prištini.

U kućnom pritvoru proveo je punih godinu dana.

“Vrhovni sud jeste našao bitne povrede u obrazloženjima odluka nižestepenih sudova, ali je pravilno zaključio da ti nedostaci ne utiču na samu odluku. Srećan sam što je Milorad sada u potpunosti oslobođen odgovornosti, uz žaljenje što je u dokazivanju pravde i istine sam samcit proveo godinu dana zatvoren u kući”, rekao je Zajićev advokat Dejan A. Vasić.



PROČITAJTE JOŠ:Priština, Zoran Đokić optužen za ratni zločin na osnovu glasina - KM NovinePriština, Zoran Đokić optužen za ratni zločin na osnovu glasina #Kosovo #Metohija #Srbija #Zločin #Rat #Zoran #Djokić Ilegalno "specijalno tužilaštvo" albanskih separatista podiglo je optužnicu protiv Zorana Đokića iz Peći, osumnjičenog za ratni zločin protiv civila tokom marta i aprila 1999. godine u tom gradu.



PROČITAJTE JOŠ:Obustavljena istraga protiv generala Živanovića za zločine nad Albancima - KM NovineObustavljena istraga protiv generala Živanovića za zločine nad Albancima Zbog navodnog ratnog zločina nad Albancima u kosovskim selima Ćuška (rodno mesto Agima Čekua), Pavljan, Ljubenić i Zahač, 1999. godine u toku je ponovljeno suđenje pripadnicima formacije poznate kao "Šakali". Tužilaštvo za ratne zločine obustavilo je istragu protiv bivšeg komandanta 125.



PROČITAJTE JOŠ:Nataša Kandić lažnom optužnicom goni srpske policajce zbog navodnog ubistva Šiptara? - KM NovineFHP podneo je krivičnu prijavu za ratni zločin protiv dva NN pripadnika Posebnih jedinica policije MUP Srbije, osumnjičena da su aprila 1999. godine u selu Poklek u opštini Glogovac navodno ubili 53 albanska civila. U saopštenju Fond je dodao da su prijavljeni i nekadašnji komandant 86.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK

Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vrhovni sud presudio oslobađajuću presudu Zajiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020

Vrhovni sud Kosova potvrdio je oslobadajuću presudu Miloradu Zajiću iz Kline, koji je bio optužen da je tokom rata bio odgovoran za smrt troje starih i nemoćnih civila u selu Duševic...Zajić je više od godinu dana proveo u kućnom pritvoru..."Vrhovni sud je našao bitne povrede u obrazloženjima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.