Kosovska Mitrovica: Radno mesto svim policajcima

Izvor: Večernje novosti, 03.Mar.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica: Radno mesto svim policajcima

NEZADOVOLjNI zbog položaja u kojem se nalaze, bivši radnici Policijske uprave u Kosovskoj Mitrovici koji se nisu integrisali u kosovsku policiju, a koji su prethodne nedelje protestovali ispred zgrade Kancelarije za KiM, zatražiće prijem kod premijera Aleksandra Vučića. Oko 130 radnika, među kojima i tridesetak policajaca, traže da ih primi premijer Vučić jer im do sada nije odgovorio niko iz privremenih institucija Prištine, Euleksa, MUP Srbije i Kancelarije za KiM. - Jedina nada >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da će naš status biti razmotren je premijer Vučić - kaže Rajko Šekularac, jedan od predstavnika ovih radnika. On navodi da njih 130 koji nisu zadovoljni statusom, traže da odmah budu primljeni u kosovsku policiju ili da im se omogući povratak u MUP Srbije. - Jedan od zahteva je i da Uredba o tzv. posebnim penzijama kojom smo obuhvaćeni posle potpisivanja Briselskog sporazuma bude usklađena sa tada važećim zakonima Srbije. Na osnovu Sporazuma u Briselu, doneta je odluka kojom za oko 400 radnika MUP Srbije u severnoj Mitrovici prestaje radni odnos sa pravom integracije u kosovsku policiju ili penzionisanje uz posebne uslove. Kosovska policija je, međutim, prihvatila svega oko 280 radnika.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Bivši radnici MUP-a traže pomoć države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2015

Bivši radnici MUP-a Srbije sa severa Kosova zatražili su danas od nadležnih organa Vlade Srbije da reše njihov status, pomognu im da se integrišu u kosovsku policiju ili da im dopuste da se vrate u policiju Srbije...Radnici penzionisani nakon dogovora Beograda i Prištine u Briselu, održali su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.