Bivši radnici MUP-a traže pomoć države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši radnici MUP-a traže pomoć države

Bivši radnici MUP-a Srbije sa severa Kosova zatražili su danas od nadležnih organa Vlade Srbije da reše njihov status, pomognu im da se integrišu u kosovsku policiju ili da im dopuste da se vrate u policiju Srbije.

Radnici penzionisani nakon dogovora Beograda i Prištine u Briselu, održali su danas konferenciju za novinare ispred bivših prostorija MUP-a u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

"Ovde su naša radna mesta, bili smo servis građana i 14 godina im pružali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << usluge, čuvali smo institucije Srbije.., a danas smo ostali na ulici", rekao je predstavnik neintegrisanih radnika MUP-a Rajko Šekularac.

On je dodao da na njihove zahteve Vladi Srbije, kosovskoj policiji i Euleksu koje su uputili pre nedelju dana nisu dobili odgovor.

"Od predstavnika KPS-a i Euleksa nismo ni očekivali da će reagovati na naše zahteve jer da su hteli da realizuju ono što je u Briselu dogovoreno, imali su za to godinu dana, ali smo iznenađeni reakcijom naše države i MUP-a Srbije čiji smo radnici", rekao je Šekularac.

On je najavio da će danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću uputiti pismo i zamoliti ga da primi delegaciju radnika, jer, kako je kazao, "jedino premijer u ovom momentu može rešiti problem".

Šekularac je najavio svakodnevne proteste od ponedeljka ispred Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici i rekao da imaju podršku 800 kolega južno od Ibra koji nisu integrisani, već su dobili penzije.

Šekularac je zahvalio Željku Joviću, zameniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji im već nekoliko meseci pomaže da reše problem.

Radnici koji nisu integrisani u kosovsku policiju dobili su takozvane posebne penzije, ali se one ukidaju ako napuste teritoriju Kosova. Oni tvrde da su penzije nedovoljne za život, a da im nije omogućeno da rade negde drugde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.