Kfor i policija na zajednčkoj vežbi

Izvor: B92, 22.Nov.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor i policija na zajednčkoj vežbi

Vojnici Kfora zajedno sa pripadnicima specijalne jedinice Kosovske policije i Euleksa izveli su vežbu kontrole mase i suzbijanja nereda.

Vojna vežba sprovedena u tri faze uspešno je, kako je saopšteno iz Kfora, inkorporirala sve tri instance reagovanja, odnosno Kosovsku policiju, Euleks i Kfor.

Kombinovana vežba "Srebrna sablja" zasnovana je na realnim scenarijima kontrole mase i suzbijanja nereda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a sprovedena je u vojnom kampu "Vrelo", a potom i širom Kosova, sa razmeštanjem trupa u đakovici.

Scenario vežbe, kako je saopšteno iz Kfora, bio je zamišljen kao eskalacija nereda gde jedinica Kosovske policije, delujući kao prva linija reagovanja, traži pojačanje od Euleksa i Kfora kako bi ponovo uspostavili bezbedno i sigurno okruženje.

U vežbi "Srebrna sablja" učestvovale su jedinice Taktičkog rezervnog manevarskog bataljona Kfora, Multinacionalne specijalizovane jedinice (MSU), Multinacionalne borbene grupe - Istok i Multinacionalne borbene grupe - Zapad i združena grupa za logisticku podršku.

Tokom vežbe, Kosovske bezbednosne snage u svojstvu jednog od kosovskih bezbednosnih organizacija, uklonio je neeksplodirano ubojno sredstvo, u skladu sa svojom odobrenom ulogom i zadacima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.