Istraga o ubistvu Ivanovića: MUP ponovo uputio zahteve Euleksu i UNMIK-u

Izvor: BKTV News, 17.Jan.2018, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o ubistvu Ivanovića: MUP ponovo uputio zahteve Euleksu i UNMIK-u

Ministarstvo unutrašnjih poslova večeras je ponovo uputilo zahteve Euleksu i misiji UNMIK-a na Kosovu i Metohiji za uključivanje naših državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića.

"Direktor policije Vladimir Rebić i Nacionalni centralni biro Interpola u Beogradu, koji je deo Ministarstva, uputili su ponovljene zahteve Euleksu i UNMIK-u u kojima se insistira na uključivanju MUP-a Srbije u istragu, a u cilju pronalska izvršilaca ovog teškog krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dela. U zahtevima se traži što hitniji odgovor o načinima uključivanja srpske policije u ovu istragu, kao i informacije o svim merama i radnjama koje su do sada preduzete", rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da su Euleksu i UNMIK-u još juče upućeni zahtevi povodom uključivanja u istragu, a da su tokom dana zvanično objavljeni svi dokumenti koje su državni organi Srbije uputili Euleksu i UNMIK-u.

Ministarstvo pravde je još juče poslalo zahtev Euleksu i prosledilo zahtev Tužilaštvu za organizovani kriminal da mu se dostave svi podaci koji su do sada prikupljeni u slučaju Olivera Ivanovića, a ukoliko je moguće i zapisnici sa uviđaja i saslušanja svedoka koje je sprovelo nadležno Tužilaštvo sa Kosova, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je još jednom u telefonskom razgovoru zatražio od Tačija da prihvate učešće srpskih državnih organa u provođenju istrage o ubistvu Ivanovića, kako bi taj gnusni zločin u najkraćem mogućem roku bio razrešen.

Kovčeg sa telom ubijenog Olivera Ivanovića dopremljeno je oko 18.15 sati iz Kosovske Mitrovice na Novo groblje u Beogradu.

Ivanović, koji je juče ubijen sa šest metaka u leđa ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici, biće sahranjen u Aleji velikana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u subotu i nedelju Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština odbila da Srbija učestvuje u istrazi ubistva Ivanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2018, 09:44

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da odbijanje Prištine da srpski politički, pravosudni i drugi organi učestvuju u istrazi ubistva Olivera Ivanovića pokazuje da prištinske vlasti nemaju nameru da vode istragu na ozbiljan način.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.