General Kapola: Razgovarao sam o novom mandatu EULEKSA

Izvor: Beta, 07.Dec.2018, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Kapola: Razgovarao sam o novom mandatu EULEKSA

Komandant civilnih operacija EU, general-pukovnik Vinčenco Kopola posetio je Kosovo 6. i 7. decembra i izjavio da je sa zvaničnicima Kosova razgovarao o novom mandatu EULEKS-a, saopštila je ta misija EU.Kopola se tokom posete sastao s predsednikom Vlade, Ramušom Haradinajem, s ministrom pravde Abeljardom Tahirijem, s članovima Predsedništva Skupštine Kosova i s predstavnicima međunarodne zajednice, kao i s visokom upravom EULEKS-a i osobljem."Zadovoljstvo mi je da posetim Kosovo po prvi put od preuzimanja dužnosti komandanta civilnih operacija u septembru", kazao je Kopola i izneo . Imao sam prilike da je na tim sastancima razgovarao o "novom mandatu EULEKS-a i tekućem radu na pružanju podrške vladavini prava na Kosovu".Istakao je da će EULEKS nastaviti da kosovskim vlastima pruža pomoć i ekspertizu, da će Misija nastaviti da radi u partnerstvu s kosovskim institucijama, dok one preuzimaju odgovornosti u oblasti vladavine prava.Dodao je da je "EULEKS pouzdan partner Kosova u pravosuđu. U tom smislu, uspostavljena saradnja EULEKS-a i institucija Kosova  je od presudnog značaja".Komandant civilnih operacija komanduje i obavlja kontrolu na strateškom nivou za planiranje i sprovođenje svih civilnih misija Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, uključujući i EULEKS.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Komandant civilnih operacija EU u poseti Kosovu

Izvor: JUGpress.com, 08.Dec.2018, 17:29

PRIŠTINA..Komandant civilnih operacija EU, Vincenzo Coppola posetio je Kosovo 6. i 7. decembra. Tokom svoje posete sastao se sa predsednikom Vlade, Ramušom Haradinajem, ministrom pravde Abeljardom Tahirijem, članovima predsedništva Skupštine Kosova i predstavnicima međunarodne zajednice. One je...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.