Euleks ostaje na Kosmetu do juna 2016.

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2014, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks ostaje na Kosmetu do juna 2016.

Savet EU produžio je mandat Misiji Euleks na Kosovu do 14. juna 2016. godine.

Foto: Ilustracija

 

U naredne dve godine, Euleks će ubrzati prenos aktivnosti na druga evropska tela i na lokalne institucije i usredsrediće se na "razvijanje kapaciteta Kosova i bezbednost", saopšteno je iz Brisela.

 

Euleks će brinuti i o sprovođenju dogovora koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u dijalogu postigli Beograd i Priština o severu Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju koje su preneli beogradski mediji.

 

Misija Euleks bi trebalo postepeno da napušta izvršne funkcije u oblasti pravosuđa, ali će nastaviti da prati razvoj vladavine prava na Kosovu i Metohiji.

 

Do produžetka mandata Misije Euleks došlo je posle razmene pisama između predsednika samoproglašenog Kosova Atifete Jahjage i visokog predstavnika za spoljnu politku EU Ketrin Ešton.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.