Euleks još dve godine na Kosovu

Izvor: RTS, 12.Jun.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks još dve godine na Kosovu

Savet Evropske unije produžio je mandate misiji Euleks na Kosovu do 14. juna 2016. godine, nakon razmene pisama između kosovske predsednice Atifete Jahjage i visoke evropske predstavnice za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

U saopštenju iz Brisela navedeno je da će Euleks u naredne dve godine ubrzati prenos aktivnosti na druga evropska tela i na lokalne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << institucije, kao i da će se usredsrediti na razvijanje kapaciteta Kosova i bezbednost, prenosi Tanjug.

Euleks će takođe brinuti o sprovođenju dogovora koje su u dijalogu postigli Beograd i Priština o severu Kosova.

Euleks bi trebalo postepeno da napušta svoje izvršne funkcije u oblasti pravosuđa, ali će nastaviti da prati razvoj vladavine prava na Kosovu.

Misija Euleks pokrenuta je 2008. godine da bi pomogla kosovskim vlastima da uspostave vladavinu prava, posebno kada je reč o policiji, sudovima i carini.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mandat Euleksa na Kosovu produžen za dve godine

Izvor: Blic, 12.Jun.2014

Savet EU produžio je danas mandate misiji Euleks na Kosovu do 14. juna 2016. godine, nakon razmene pisama između kosovske predsednice Atifete Jahjage i visoke evropske predstavnice za spoljnu politiku Ketrin Ešton...U saopštenju Saveta EU navedeno je da će Euleks u naredne dve godine ubrzati prenos...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.