Euleks: Mi smo optužili generala Stojanovića

Izvor: Mondo, 26.Feb.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Mi smo optužili generala Stojanovića

Optužnicu protiv poslanika SNS i generala Momira Stojanovića podigao je Euleks i rezultat je istrage vođene o zločinima počinjenim u selima Meje i Orize i mestima u predelu Reka e Keče u opštini Đakovica

Foto: Screenshot/Interpol

"Nalog za hapšenje izdali su tužioci Euleksa iz Specijalnog tužilaštva Kosova i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predata je interpolu preko UNMIK-a",kazala je portparol Euleksa Besa Domi za agenciju Beta.

U saopštenju Euleksa od 24. aprila 2013. godine kaže se da su tužioci Euleksa iz Specijalnog tužilaštva Kosova incirali istragu o ratnim zločinima u opštini Đakovica 27. i 28. aprila 1999. godine, koji uključuju sela Meje, Orize i druga sela sa područja Reka e Keče.

Tužioci su do sada identifikovali dvadesetak osumnjićenih koji mogu biti subjekt optužnice za ratne zločine protiv civilnog stanovništva, uključujući i ubistva 372 Albanca, tokom napada na civile koji su podvrgnuti torturi, neljudskom tretmanu, velikoj patnji, udaljavanju i raseljavanju, oduzimanju imovine i pljački, što je opravdano vojnim potrebama.

Većina žrtava pronađena je u masvonoj grobnici u Batajnici, kaže se u tom saopštenju Euleksa.

Masakar u Meji i okolini smatra se za najveće masovno ubistvo tokom sukoba 1999 godine, navedeno je tada u saopštenju Euleksa.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti i bivši oficir bezbednosti Vojske Jugoslavije, Momir Stojanović, poslanik Srpske napredne stranke, izjavio je da raspisivanje poternice preko Interpola protiv njega i još 16 Đakovčana zbog ratnih zločina, predstavlja politički pritisak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnicu protiv Momira Stojanovića podigao Euleks

Izvor: RTS, 26.Feb.2015

Nalog za hapšenje Momira Stojanovića izdali su tužioci Euleksa iz Specijalnog tužilaštva Kosova i predata je Interpolu preko Unmika, kaže portparol Euleksa Besa Domi. . Optužnicu protiv poslanika SNS-a i generala Momira...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.