Euleks: Manje plate i broj zaposlenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2012, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Manje plate i broj zaposlenih

PRIŠTINA -

Euleks će od 15. juna smanjiti broj zaposlenih i njihove plate, a biće prisutan samo u dva regiona - na severu Kosova i u Prištini, prenosi danas prištinski dnevnik Koha ditore.

"Kresanje budžeta nije jedino smanjenje koje će od 15. juna ove godine preživeti misija EU", ocenjuje Koha ditore i dodaje da će Euleks imati oko 40 odsto manji broj zaposlenih.

Dodaje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Euleks do sada imao pravo da zaposli do 3.000 ljudi, od toga 1.900 stranaca i 1.100 domaćih, dok će od 15. juna moći da zaposli 40 odsto manje lokalnih radnika.

Kako list piše, sudije, tužioci, istražitelji i drugi zvaničnici misije EU stavljeni su pred lične izazove jer do 15. juna treba da potpišu nove ugovore sa EU, ali sa nižim platama.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević izjavila je za agenciju Beta da je javnost već upoznata sa tim da će misija EU ući u novu fazu.

Prema njenim rečima, ta nova faza će početi ovog leta kao rezultat odobrenog strateškog pregleda.

"Cilj je prilagođavanje misije novonastalim okolnostima i naučenim lekcijama. Kosovske institucije su načinile progres i takva nova realnost se mora priznati. Ali, izazovi i dalje ostaju, naročito u oblasti pravosuđa", kazala je ona.

Gudeljević je dodala da će uslediti smanjenje broja, kako međunarodnog tako i lokalnog osoblja, posebno u oblasti policije i carine.

"Rezultat strateškog pregleda vodi ka jačoj, pouzdanijoj i efikasnijoj misiji", kazala je ona.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.