Euleks smanjuje ljudstvo i plate

Izvor: B92, 23.Maj.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks smanjuje ljudstvo i plate

Priština -- Euleks će od 15. juna smanjiti broj zaposlenih i njihove plate, a biće prisutan samo u dva regiona - na severu Kosova i u Prištini, prenosi danas Koha ditore.

"Kresanje budžeta nije jedino smanjenje koje će od 15. juna ove godine preživeti misija EU", ocenjuje Koha ditore i dodaje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Euleks imati oko 40 odsto manji broj zaposlenih.

Dodaje se da je Euleks do sada imao pravo da zaposli do 3.000 ljudi, od toga 1.900 stranaca i 1.100 domaćih, dok će od 15. juna moći da zaposli 40 odsto manje lokalnih radnika.

Kako list piše, sudije, tužioci, istražitelji i drugi zvaničnici misije EU stavljeni su pred lične izazove, jer do 15. juna treba da potpišu nove ugovore sa EU, ali sa nižim platama.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević izjavila je za agenciju Beta da je javnost već upoznata s tim da će misija EU ući u novu fazu, koja će, kako kaže, početi ovog leta, kao rezultat odobrenog strateškog pregleda.

"Cilj je prilagođavanje misije novonastalim okolnostima i naučenim lekcijama. Kosovske institucije su načinile progres i takva nova realnost se mora priznati. Ali izazovi i dalji ostaju, naročito u oblasti pravosuđa", kazala je ona.

Gudeljevićeva je dodala da će uslediti smanjenje broja, kako međunarodnog, tako i lokalnog osoblja, posebno u oblasti policije i carine.

"Rezultat strateškog pregleda vodi ka jačoj, pouzdanijoj i efikasnijoj misiji", kazala je ona.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euleks: Manje plate i broj zaposlenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2012

PRIŠTINA -..Euleks će od 15. juna smanjiti broj zaposlenih i njihove plate, a biće prisutan samo u dva regiona - na severu Kosova i u Prištini, prenosi danas prištinski dnevnik Koha ditore..."Kresanje budžeta nije jedino smanjenje koje će od 15. juna ove godine preživeti misija EU", ocenjuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Euleks smanjuje broj zaposlenih i plate

Izvor: Telegraf.rs, 23.Maj.2012

Smanjenje budžeta nije jedino smanjenje koje će od 15. juna ove godine preživeti misija EU - ocenjuje "Koha ditore" i dodaje da će Euleks imati oko 40 odsto manji broj zaposlenih

Nastavak na Telegraf.rs...

Manje službenika Euleksa na Kosovu

Izvor: Akter, 23.Maj.2012

EU namerava da smanji broj svojih službenika u Misiji na Kosovu za 40 odsto, a sudije, tužioci, istražitelji i drugo osoblje Euleksa imaće i znatno niže plate

Nastavak na Akter...

Poljak novi šef Euleksa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2012, 13:02

PRIŠTINA -..Evropska unija će, kako se očekuje, uskoro imenovati funkcionera iz Poljske za šefa Euleksa, na čijem su čelu do sada bila dvojica francuskih generala, piše danas Koha Ditore...List navodi da se očekuje da će odluku o novom šefu Euleksa doneti Komitet EU za politiku i bezbednost,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.