Euleks: Barikade na štetu naroda

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Barikade na štetu naroda

Kosovska Mitrovica -- Šef Euleksa Gzavije de Marnjak posetio je danas administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, na severu Kosova, i pozvao na uklanjanje barikada.

Marnjak je, kako je saopštila pres služba misije EU na Kosovu, rekao da su oba prelaza (Kapija 1 i 31) "tehnički spremni da budu potpuno operativni", ali da barikade koje su postavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na obližnjim putevima onemogućavaju njihovo otvaranje.

Međunarodna zajednica, uključujući EU i NATO, podržavaju napore da se uspostave normalni trgovinski odnosi i ukine trgovinski embargo, navedeno je u saopštenju Euleksa.

"Barikade su na štetu naroda. Mi smo učinili taj korak u nastojanju da poboljšamo protok i pristup robi i mislim da bilo koji potez koji to sprečava jednostavno uperen protiv stanovništva", ocenio je šef Euleksa.

Marnjak se na prelazima Jarinje i Brnjak sastao s osobljem Euleksa, Kfora, kosovske policije i carine, navedeno je u saopštenju.

On je pohvalio rad Euleksa na prelazima i rekao da ceni podršku Kfora.

"Policija i carina Euleksa, u tesnoj saradnji s vojnicima Kfora, nalaze se ovde da podrže vladavinu prava u ovom delu Kosova. Pohvaljujem njihovu posvećenost i rad u vreme izazova", rekao je Marnjak.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠEF EULEKSA OBIŠAO PRELAZE,POZVAO NA UKLANJANJE BARIKADA

Izvor: Kurir, 19.Sep.2011

PRIŠTINA - Šef Euleksa Gzavije de Marnjak posetio je danas administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, na severu Kosova, i pozvao na uklanjanje barikada. Marnjak je, kako je saopštila pres služba misije EU na Kosovu, rekao da su oba prelaza (Kapija 1 i 31) "tehnički spremni da budu potpuno operativni",...

Nastavak na Kurir...

Marnjak posetio Jarinje i Brnjak

Izvor: S media, 20.Sep.2011, 11:07

Šef EULEKS-a, Gzavije de Marnjak, posetio je prelaze 1. i 31. na Jarinju i Brnjaku. Marnjak pohvalio rad EULEKS-a i izrazio zahvalnost KFOR-u. ..Šef EULEKS-a, Gzavije de Marnjak, posetio je prelaze 1. i 31. na Jarinju i Brnjaku i susreo se, kako je saopšteno iz ove misije, sa predstavnicima EULEKS-a,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.