EULEX i SAD zabrinuti zbog ostavke srpskih policajaca na severu Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Avg.2023, 15:53

EULEX i SAD zabrinuti zbog ostavke srpskih policajaca na severu Kosova

Šef misije EU za vladavinu prava na Kosovu (EULEX) Giovanni Pietro Barbano je izrazio zabrinutost zbog ostavke trojice policajaca iz redova srpske zajednice na severu Kosova, koji su se nedavno priključili Policiji Kosova. "EULEX pomno prati ove zabrinjavajuće događaje. Sastav policije treba da odražava i predstavlja društvo kojem služi i štiti", napisao je on na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Twitter. Zabrinutost je izrazio i ambasador SAD na Kosovu, Jeffry Hovenier,...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euleks zabrinut zbog ostavke trojice policajaca iz redova srpske zajednice na severu Kosova

Izvor: Danas, 17.Avg.2023

Šef misije EU za vladavinu prava na Kosovu (EULEX) Đovani Pjetro Barbano izjavio je danas da je zabrinut zbog ostavke trojice srpskih policajca koji su se nedavno priključili kosovskoj policiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.