EULEX : Oštra kritika kosovskog  ministra pravosuđa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Mar.2016, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EULEX : Oštra kritika kosovskog ministra pravosuđa

EULEX, Kancelarija Evropske unije na Kosovu/Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu i viši zvaničnici kosovskog pravosuđa, uključujući i ministra pravde, danas su planirali sastanak Zajedničkog koordinacionog odbora za vladavinu prava kako bi razmotrili napredak i pojačali zajednički pristup vladavini prava na Kosovu.

Sastanak je odgodjen nakon što je kosovski ministar pravde  Hajredin Kuči u televizijskom intervjuu kazao da je presuda Samiju Ljuštaku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << bila apsurdna.

Ljuštaku je u maju 2015. osudjen na 12 godina zatvora za ubojstvo jednog civila albanske nacionalnosti u takozvanom slučaju Drenica1.

EULEX naglašava da se takve izjave mogu smatrati kao zastrašivanje i političko miješanje u pravosudje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euleks: Zbog izjave ministra pravde odložen sastanak o vladavini prava

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Mar.2016

Misija Evropske unije na Kosovu saopštila je da je odložen za danas zakazan sastanak Zajedničkog koordinacionog odbora za vladavinu prava na kojem je trebalo da se razmotri napredak i pojača zajednički pristup vladavini prava na Kosovu...Taj sastanak odložen je nakon izjave ministra pravosuđa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.