EULEKS ODGOVORIO NA PITANJE O SITUACIJI NA SEVERU KiM: To pitajte tzv. gradonačelnike

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 08:28

EULEKS ODGOVORIO NA PITANJE O SITUACIJI NA SEVERU KiM: "To pitajte tzv. gradonačelnike"

Kako su naveli trenutno su svi napori usmereni na deeskalaciju situacije na severu KiM.

Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) saopštila je danas da je trenutna situacija u opštinama na severu mirna i da se ispred opština u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku okuplja manji broj ljudi.

Tako je Misija odgovorila na pitanje Tanjuga o trenutnoj situaciji u opštinama na severu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << KiM sa većinskim srpskim stanovništvom.

- Ovo je potrebno u interesu bezbednosti Kosova i dobrobiti svih njegovih zajednica - navodi se u pisanom odgovoru Euleksa.

Na pitanje gde su takozvani gradonačelnici izabrani na aprilskim izborima, naveli su da to treba pitati tzv. gradonačelnike.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euleks: Situacija na severu KiM krhka, Priština da proceni

Izvor: B92, 14.Jul.2023

Misija Euleksa saopštila je da je bezbednosna situacija na severu KiM mirna, ali i dalje krhka...Takođe, ističu i da misija ostaje na oprezu i pažljivo prati sva dešavanja koja utiču na bezbednost Kosova, kao i na bezbednost svih zajednica na KiM...Na pitanje o povlačenju 25 odsto pripadnika tzv....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.