Izvor: Beta, 15.Avg.2020, 12:06

Dušan Janjić: Pregovore Beograda i Prištine ruše Specijalni sud i Euleks

Direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić ocenio je da do odlaganja prvog sastanka predstavnika Beograda i Prištine, koji je ranije trebao da se odigra u SAD, nisu bili odgovorni ni albanska strana ni zvanični Berlin, već "Specijalni sud i Euleks".On je za portal Kosovo Onlajn ocenio da je u pitanju bio "osamostaljeni udar" zaposlenih u tim medjunarodnim organizacijama, koji se staraju o svojim "funkcijama i karijerama"."To su vrlo opasni ljudi, to su birokrate koje 20 godina mesečno primaju izmedju 10.000 i 15.000 evra, a ne rade ništa... Nije naše da prejudiciramo ulogu Euleksa, ali to je ekipa koja mora da se rasformira. Ona ništa korisno ne donosi, ona je sve što je mogla uradila i većinu toga naopako", rekao je Janjić.Dodaje i da do daljih opstrukcija neće doći "jer su prepoznati", kao i da SAD i američki ambasador to "neće to dozvoliti".Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel najavio je da će se predstavnici Beograda i Prištine sastati u Beloj kući 2. septembra.Prvobitno je sastanak u Vašingtonu, koji je trebalo da se održi 27. jula, otkazan nakon objavljivanja optužnice Specijalnog tužilaštva u Hagu protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija i lidera Demokratskog saveza Kadrija Veseljija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dušan Janjić: Pregovore Beograda i Prištine ruše Specijalni sud i Euleks

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2020

Direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić ocenio je da do odlaganja prvog sastanka predstavnika Beograda i Prištine, koji je ranije trebao da se odigra u SAD, nisu bili odgovorni ni albanska strana ni zvanični Berlin, već "Specijalni sud i Euleks"...On je za portal Kosovo Onlajn ocenio da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.