Vesti

0

Dušan Janjić: Pregovore Beograda i Prištine ruše Specijalni sud i Euleks

Autor: AP

Izvor: Beta

Dušan Janjić: Pregovore Beograda i Prištine ruše Specijalni sud i Euleks

Izvor: Foto: Novi magazin/ Đurađ Šimić

On je za portal Kosovo Onlajn ocenio da je u pitanju bio "osamostaljeni udar" zaposlenih u tim međunarodnim organizacijama, koji se staraju o svojim "funkcijama i karijerama".

"To su vrlo opasni ljudi, to su birokrate koje 20 godina mesečno primaju između 10.000 i 15.000 evra, a ne rade ništa... Nije naše da prejudiciramo ulogu Euleksa, ali to je ekipa koja mora da se rasformira. Ona ništa korisno ne donosi, ona je sve što je mogla uradila i većinu toga naopako", rekao je Janjić.

Dodaje i da do daljih opstrukcija neće doći "jer su prepoznati", kao i da SAD i američki ambasador to "neće to dozvoliti".

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel najavio je da će se predstavnici Beograda i Prištine sastati u Beloj kući 2. septembra.

Prvobitno je sastanak u Vašingtonu, koji je trebalo da se održi 27. jula, otkazan nakon objavljivanja optužnice Specijalnog tužilaštva u Hagu protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija i lidera Demokratskog saveza Kadrija Veseljija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR