10 godina tuge: Istraga o masakru dece u Goraždevcu zatvorena do daljnjeg

Izvor: Press, 12.Avg.2013, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 godina tuge: Istraga o masakru dece u Goraždevcu zatvorena do daljnjeg

Kako je za Tanjug izjavila portparolka Euleksa Irina Gudeljević, tužilac je istragu zatvorio jer nije dovela ni do kakvih rezultata ili mogućih osumnjičenih.

"Međutim, važno je istaći da bilo koja zvanično obustavljena istraga u svakom trenutku može biti ponovo otvorena ukoliko se tužiocu na raspolaganje stave nove informacije koje bi potencijalno mogle da istragu pokrenu napred", izjavila je Gudeljević.

Pre deset godina, dok su se kupali >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u Bistrici, ubijeni su Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12), a njihovi drugovi Ðorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13) teško ranjeni.

Predstavnici policije UNMIK-a saopštili su tada da će "prevrnuti svaki kamen" kako bi otkrili ubice, ali - kao i posle brojnih drugih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji - "istraga" nije makla dalje od početka.

Zločin u Goraždevcu osudili su tadašnji šefovi UNMIK-a i Kfora, predstavnici EU, SAD, Francuske, Rusije, kao i kosovski zvaničnici, a tadašnja državna zajednica Srbija i Crna Gora zatražila je zasedanje Saveta bezbednosti UN.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.