Posni linceri! Novogodišnji keksići koji se tope u ustima! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 03.Dec.2023, 12:21

Posni linceri! Novogodišnji keksići koji se tope u ustima! (RECEPT)

Linceri su zaista divni kolačići, posebno ako ih pravite u obliku zvezdica koje predivno izgledaju! Ovo su posni, novogodišnji linceri, keksići koji se tope u ustima!

Proveren recept za posne lincere, a džem neka bude po vašem izboru ili koristite nekoliko vrsta, da vam kolačići što lepše izgledaju.

Potrebno za posne lincere:

1 limun

250 grama margarina

250 ml ulja

2 kesice vanil šećera

100 grama >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << mlevenih oraha ili lešnika

1 kilogram brašna

Džem za spajanje po vašem izboru


Dekoracija:

Šećer u prahu i vanil šećer

Priprema lincera:

Prvo umutiti margarin, ulje, prah šećer i vanilin šećer, mutite varjačom, a zatim i mikserom. Masa treba da bude penasta i bela. Kada ste lepo umutili masu dodajte isceđen limun i još malo umutite mikserom, pa dodajte orah ili lešnik i 900 grama brašna.  (sto grama ostavite za mešenje na radnoj površini)

Testo za lincere uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru sat vremena ili i duže ako niste nestrpljivi da počnete sa pripremom.

NAPOMENA: Možete testo napraviti i dan pre, pa da prenoći u frižideru.

Testo izvadite na radnu površinu gde ste posuli deo od onih sto grama brašna koje ste ostavili po strani. Razvucite testo oklagijom, neka ne bude deblje od 4 milimetara pa vadite oblike po svojoj želji (zvezdice, krugove, srca, cvetiće....) Bitno je da svaki drugi oblik ima i napravljenu rupu na sredini jer je to poklopac za lincer kroz koji će se videti džem.

Pecite lincere na 160/170 stepeni neduže od 10-12 minuta jer nikako ne smeju da izgore.

Kada se linceri ohlade, filujte ih džemom po izboru, a onda stavljajte pokopac ( drugi lincer sa rupom u sredini) i na kraju postpite ih đećerom u prahu.

Vaši posni linceri su gotovi ispremni da se šepure sa nekog lepog novogodišnjeg tanjira.

NAPOMENA: Ovako spremljeni linceri su već posle sat - dva mekani i savršeni!

Prijatno!

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.