Somalija: vojska proterala islamiste iz Džovhara

Izvor: Vostok.rs, 09.Dec.2012, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalija: vojska proterala islamiste iz Džovhara

09.12.2012. -

Vojska Somalije pomognuta mirovnim snagama Afričkog saveza je uzela pod svoju kontrolu grad Džovhar, koji je bio pod okupacijom radikalnog islamskog pokreta Al Šabab. Taj veliki grada 90 km severno od Mogadiša je još nedavno bio glavno uporište terorista.

Očevici kažu da vladine vojske nisu naišle na otpor. Posmatrači tvrde da će zauzimanje Džovhara biti ozbiljan udarac za pokret Al Šabab, koji je prošle godine izgubio kontrolu nad Mogadišom.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tibetanski monah navodio na samospaljivanje

Izvor: Vostok.rs, 09.Dec.2012

09.12.2012. -..Na jugozapadu Kine su uhapšeni tibetanski monah i njegov rođak pod sumnjom da su „po ukazu Dalaj Lame i njegovih pristalica“ naveli osmoro Tibetanaca na samospaljivanje...Kineski državni mediji prenose da vlasti mogu oceniti to kao ubistvo. Zvaničnih izjava o hapšenju nije bilo...Pravobranioci...

Nastavak na Vostok.rs...

Vlasti Konga počele pregovore sa pobunjenicima

Izvor: Vostok.rs, 10.Dec.2012, 18:12

10.12.2012. -..Članovi vlade Demokratske Republike Kongo otpočeli su pregovore sa ekstremistima iz grupe M23 u glavnom gradu Ugande Kampali. Pre osam dana, pobunjenici su napustili grad Goma na istoku Konga, ali upućuju pretnje da će ga ponovo zauzeti, ako vlasti budu ignorisale njihove zahteve...Savet...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.