EXIT, ODJAVA: 195.000 posetilaca, odlična atmosfera i uspešni ponavljači! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 11.Jul.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EXIT, ODJAVA: 195.000 posetilaca, odlična atmosfera i uspešni ponavljači! (FOTO)

Vreme je za svođenje računa - ono što je očigledno je da je festival na dobrom putu, atmosfera odlična, kao u prvim godinama "Exita", poseta sjajna... i po rečima organizatora, za četiri dana festivala na Tvrđavi je bilo 195.000 ljudi.

Da, ova rečenica se ponavlja, ali je neizbežna - jeftine karte (komplet za pet, šest 'iljadarki je cena koju svako može da plati) i fokus na mlađi deo publike, to je dobitna kombinacija.

Sa druge strane, uočljivo je da se u poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << dve, tri godine drastično promenila struktura posetilaca, sve je više klinaca koji tek otkrivaju festival, a sve manje "povratnika".

Foto: Milena Đorđević

Ništa čudno budući da je i program tako koncipiran. Uostalom, da se razumemo, "Exit" je komercijalni festival, pa je zato normalno insistiranje na dovođenju Eli Golding, "Bastille", Viz Kalife...

Foto: Milena Đorđević

Upadljivo je da (ponovo) ako se izuzmu "Disciplina kičme" i "The Vaccines", skoro da nema gitarskog zvuka na "Mejn stejdžu"... nemamo ništa protiv supermarket hitova, naprotiv, sjajno ih je čuti uživo, ali, oni gore pomenuti povratnici bi verovatno želeli i malo drugačiji zvuk.

Foto: Milena Đorđević

Nedostaju nam jači metal bendovi na Glavnoj bini, što je i komercijano potpuno opravdano, jer poznato je da su metalci najvernija publika koja ne žali para da bi videla svoje ljubimce.

Foto: Milena Đorđević

Sa druge strane, na "Fjužn stejdžu" odličan program, a Božo Vrećo i legendarna Josipa Lisac su bili pun pogodak.

Foto: Milena Đorđević

I na kraju, malo i o ponavljačima -  "The Prodigy", Dejvid Geta, Manu Čao ili "Faithless" će uvek privući publiku i napraviti haos. Da, bili su "sto puta" već, ali oni su lako rešenje za popunjavanje programa.

Foto: Milena Đorđević

Samo treba uvek imati u vidu da ponavljanje i predvidivost, na duže staze, predstavljaju veliku opasnost.

A klinci (bar oni iz inostranstva), će lako pronaći neku drugu zabavu...

(A.N.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.