Ana Sofrenović nagrađena na festivalu u Parizu

Izvor: Scandal.rs, 19.Apr.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Sofrenović nagrađena na festivalu u Parizu

Ana Sofrenović nagrađena je u Parizu nagradom za najbolju glumicu, za ulogu u filmu “Dečaci iz Ulice Marksa i Engelsa”, crnogorskog reditelja Nikole Vukčevića. Sofrenovićeva je nagrađena na upravo završenom Festivalu filmova centralne i istočne Evrope, za snažno odigranu ulogu majke koja nije videla svog sina više od 15 godina.

Ana je ovu nagradu dobila za ulogu majke Radmile, koja uz izuzetan dramski naboj, u najvećem delu filma igra bez reči, svesna >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << opasnosti u kojoj se nalazi njena porodica, nakon ubistva njenog muža (igra ga Nebojša Glogovac). Nakon što zatekne svog sina sa pištoljem, zaključuje da se on sprema na osvetu oca, i prijavljuje ga policiji, birajući da bude uhapšen, umesto da postane ubica. Ova njena odluka navlači gnev njenog sina, koji ne razumevši majčinu odluku, počinje da je smatra za izdajnika.

U razdoblju od 15 godina unutar priče filma sina igraju mlade glumačke zvezde u usponu: crnogorski glumac Momčilo Otašević i hrvatski – Goran Bogdan, koji sa Sofrenovićevom imaju funkcionalan nadopunjujući partnerski odnos. Oko ostvarivanja uloge Radmile, Ana Sofrenović je, uz svoje glumacke partnere, više puta istakla sjajnu saradnju sa rediteljem Vukčevicem i slovenačkom šminkerkom Natašom Sevčnikar.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana Sofrenović nagrađena u Parizu

Izvor: Blic, 19.Apr.2015

Poznata srpska glumica Ana Sofrenović nagrađena je u Parizu nagradom za Najbolju glumicu, za ulogu u filmu "Decaci iz Ulice Marksa i Engelsa", crnogorskog reditelja Nikole Vukčevića...Sofrenovićeva je nagrađena za snažno odigranu ulogu majke, koja nije videla svog sina više od petnaest godina...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.