Žigman: Nema sukoba interesa, sestra ministra Marića ima uglednu karijeru

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Dec.2018, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žigman: Nema sukoba interesa, sestra ministra Marića ima uglednu karijeru

ZAGREB - Šef Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Ante Žigman, komentirao je optužbe za sukob interesa protiv ministra financija zbog promaknuća njegove sestre.

"U cijelosti odbacujemo bilo kakve optužbe o sukobu interesa ministra Marića vezano za promaknuće gospođe Orlovac. Gospođa Orlovac je dugogodišnji djelatnik Hanfe i ima uglednu karijeru u području osiguranja. Hanfa je početkom studenog 2018. provela reorganizaciju kada je pet djelatnica Hanfe promovirano >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na mjesto direktorica sektora, a gospođa Orlovac je jedna od njih. Njena karijera u Hanfi je vezana isključivo za poslove osiguranja gdje je radila kao zamjenik direktora i glavni koordinator za međunarodne poslove s EIOPA-om", rekao je Žigman Jutarnjem listu

Lijljana Orlovac dugogodišnja je zaposlenica Hanfe, već gotovo devet godina, te je tijekom svog rada u Hanfi, u mandatima nekoliko različitih Upravnih vijeća, obavljala razne funkcije i razine odgovornosti, navode iz Hanfe. Dodaju kako je riječ je o osobi koja je i prije zapošljavanja u Hanfi (početkom 2010.) imala višegodišnju karijeru u više uglednih društava za osiguranje.

Svojim ranijim radnim iskustvom isprofilirala se kao stručnjak u području osiguranja na kojem je području nastavila raditi i u Hanfi.

Iako je bilo spekulacija o tome da Orlovac radi i na poslovima nadzora Agrokora, u Hanfi ističu da su njihove nadležnosti detaljno definirane Zakonom o Hanfi i one ne uključuju nadzor nad Agrokorom.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.