Za podršku udruženjima preduzetnika 11 miliona dinara

Izvor: Blic, 19.Avg.2010, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za podršku udruženjima preduzetnika 11 miliona dinara

Nacionalna agencija za regionalni razvoj odobrila je 11 miliona dinara za podršku 36 udruženja preduzetnika, saopšteno je danas iz te agencije.

Kroz Program podrške udruženjima preduzetnika, agencija finansira realizaciju projekta čiji je cilj unapredjenje rada i jačanje kapaciteta udruženja.

Najviše sredstava je odobreno za usavršavanje menadžmenta i zaposlenih u članicama udruženja, 47 odsto, za promotivne aktivnosti odobreno 35 odsto sredstava, za izradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << projekata za podsticanje preduzetništva odobreno je 13 odsto dok je za učešće na sajmovima i izložbama odobreno pet odsto.

Sredstva su udruženjima odobravana u rasponu od 100 do 500.000 dinara, a udruženja su mogla da konkurišu za više projekata

Najveće interesovanje za učešće u programu pokazala su udruženja iz Nišavskog okruga, grada Beograda i Moravičkog okruga.

Nacionalna agencija želi da ralizacijom projekata doprinese afirmaciji udruživanja i povezivanja preduzetnika, podizanju nivoa preduzetničke kulture i jačanju partnerskog odnosa izmedju privatnog i javnog sektora, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.