Za Balkance obećana zemlja, a sada se štite i od šokova

Izvor: B92, 23.Maj.2018, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Balkance obećana zemlja, a sada se štite i od šokova

Dablin -- Irska će nastojati da, gledano na srednji rok, izdvoji osam milijardi evra za svoj novi fond za "crne dane".

Cilj je da privrednu ekspanziju zaštiti od potencijalnih šokova u budućnosti, izjavio je irski ministar finansija Paskal Donoho.

"Srednjoročni plan je da fond popunimo sa do osam milijardi evra", izjavio je Donoho, a prenosi agencija Rojters.

"Imamo brojne druge potrebe koje moramo da zadovoljimo svake godine, ali s obzirom na trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nizak deficit i poziciju naših poreskih prihoda, mislim da je odgovarajući momenat da osnujemo novi fond i da se obezbedimo od stvari koje u ovom trenutku ne možemo da predvidimo", rekao je on.

Irska je još 2016. godine predstavila planove za formiranje rezervi za vanredne situacije, a Donoho je prošle godine poručio da će u te rezerve najpre biti ubačeno 1,5 milijardi evra iz Irskog fonda za strateške investicije (ISIF), da bi se u naredne tri godine u njega "ubrizgavalo" po 500 miliona evra godišnje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Irska osniva fond ZA “CRNE DANE”

Izvor: Blic, 23.Maj.2018

Irska će nastojati da, gledano na srednji rok, izdvoji osam milijardi evra za svoj novi fond za "crne dane", s ciljem da privrednu ekspanziju zaštiti od potencijalnih šokova u budućnosti, izjavio je danas irski ministar finansija Paskal Donoho. Srednjoročni plan je da fond popunimo sa do osam milijardi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.