Vukomanović: Nadamo se da će novi letovi privući još putnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukomanović: Nadamo se da će novi letovi privući još putnika

Srpska aviokompanija "Er Srbija" je današnjom promocijom leta za Helsinki počela i promociju za devet novih destinacija, izjavio je viši menadžer korporativnih poslova "Er Srbije" Nikola Vukomanović.

"U narednom periodu letećemo za Kairo, Krasnodar, Kijev, Baselonu, Madrid, Rijeku, Zadar... Ono što je važno pomenuti jeste da se nadamo da ćemo zahvaljujući ovim letovima povećati ukupan broj putnika", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Vukomanović za Tanjug.

On je podsetio da je "Er Srbija" prošle godine imala 2,62 miliona putnika.

"Er Srbija" danas je otvorila novu liniju za finsku prestonicu Helsinki promotivnim letom, danas je obavljen i prvi let za Barselonu u Španiji, a u narednih nekoliko dana biće uvedeno još sedam novih linija - za špansku prestonicu Madrid, glavne gradove Egipta i Ukrajine Kairo i Kijev, ruski grad Krasnodar, Nicu u Francuskoj, kao i Zadar i Rijeku u Hrvatskoj.

Avion "Er Srbije" je u Helsinki sleteo u deset časova po lokalnom vremenu, a na ovoj liniji bili su novinari, predstavnici turističkih organizacija i agencija, predstavnici finskih kompanija koje posluju u Srbiji, kao i prijatelji "Er Srbije".

Tim je povodom u ambasadi Srbije održan prijem za goste koji su bili na promotivnom letu i prijatelje, saradnike i partnere u Finskoj.

Ambasador Saša Obradović podsetio je da se ove godine obeležava i 90 godina diplomatskih odnosa Srbije sa Finskom, u kojoj, inače, živi oko 1.500 Srba.

Ova linija će ići tri puta nedeljno.

Povodom ove male svečanosti, pevačica Marija Šerifović kratkim koncertom u centru Helsinkija obeležava 12 godina otkako je u glavnom gradu Finske pobedila na takmičenju za Pesmu Evrovizije.

"Er Srbija" je ranije objavila da u junu uvodi direktne letove ka devet novih gradova, što predstavlja najveći broj novih destinacija od 2013. godine od kada kompanija posluje pod ovim imenom.

Letovi ka prestonici Finske obavljaće se tri, a ka Barseloni dva puta nedeljno.

Već sutra avioni "Er Srbije" poleteće ka tri nove destinacije, spajajući Beograd s Nicom i Madridom dva puta, a sa Kijevom tri puta nedeljno.

Prvi let za Krasnodar biće obavljen 3. juna, nakon čega će se ka gradu na jugu Rusije leteti tri puta nedeljno.

Uvođenje letova za Rijeku i Kairo, koji će se obavljati dva puta nedeljno, planirano je za 4. jun.

Poslednjim u ovom nizu inauguracionim letom od Beograda ka Zadru, "Er Srbija" će 21. juna obeležiti povezivanje i s ovim gradom u Hrvatskoj koji će na planu leta biti dva puta nedeljno tokom letnje sezone.

"Uvođenjem čak devet novih linija u toku samo jednog meseca, "Er Srbija" je još jednom potvrdila poziciju regionalnog lidera u oblasti komercijalnog avio-saobraćaja", izjavio je generalni direktor "Er Srbije" Dankan Nejsmit.

Dodaje da je izbor destinacija, kojim je značajno unapređena funkcionalnost mreže "Er Srbije", napravljen pažljivo, u skladu sa željama putnika i strateškim planovima dalje ekspanzije.

Povezivanjem srpske prestonice sa devet strateški raspoređenih novih destinacija i proširenjem međunarodne mreže "Er Srbije" na ukupno 49 destinacija, nacionalni avio-prevoznik pruža snažnu podršku privredi i podstiče rast turizma, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vukomanović: Nadamo se da će novi letovi privući još putnika

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Jun.2019

HELSINKI – Srpska aviokompanija Air Serbia je današnjom promocijom leta za Helsinki počela i promociju za devet novih destinacija, izjavio je viši menadžer korporativnih poslova Air Serbije Nikola Vukomanović...„U narednom periodu letećemo za Kairo, Krasnodar, Kijev, Baselonu, Madrid, Rijeku,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.