Vučić sa predstavnicima MMF-a o makroekonomskim kretanjima i reformama

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2020, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa predstavnicima MMF-a o makroekonomskim kretanjima i reformama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) istakao da je Srbija posvećena održavanju finansijske stabilnosti i daljem sprovođenju reformi u cilju postizanja bržeg privrednog rasta, stvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda svih građana, saopšteno je posle sastanka u Beogradu.

Šef Misije MMMF-a Jan Кejs Martejn je ocenio da su ekonomski rezultati Srbije veoma dobri, pri čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je posebno pozdravio uspešan završetak procesa privatizacije Кomercijalne banke, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

Sagovornici su se složili da je postignut napredak u okviru programa saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument – PCI), koji je Srbija ugovorila sa MMF-om juna 2018. godine.

Na sastanku je ukazano da privredna aktivnost u Srbiji drugu godinu zaredom beleži visoku stopu rasta, o čemu svedoči i podatak da je u 2019. godini ostvareno povećanje od 4,2 odsto, što je više u odnosu na prvobitnu projekciju od 3,5 odsto.

Povećana investiciona aktivnost, uvećan izvoz robe i povećanje lične potrošnje stanovništva usled većeg raspoloživog dohotka značajno su uticali na ovaj rast BDP, ističe se u saopštenju.

Razgovarano je i o redefinisanju postojećih fiskalnih pravila u cilju obezbeđivanja očuvanja fiskalne održivost, kao i o daljem spovođenju reforme poreske administracije, zatim reforme u javnom sektoru, kao i upravljanju javnim investicijama i državnim preduzećima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brnabić sa predstavnicima MMF-a: Očuvanje fiskalne discipline prioritet Vlade

Izvor: Danas, 28.Feb.2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) Janom Кesom Martejnom o dosadašnjoj realizaciji reformskih ciljeva iz aktuelnog programa sa tom finansijskom institucijom (Instrument za koordinaciju politika) i istakla da je očuvanje fiskalne...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.