Vučić obišao novi vojni hangar u Batajnici

Izvor: Mondo, 06.Apr.2016, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić obišao novi vojni hangar u Batajnici

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić prisustvovao je danas na vojnom aerodromu Batajnica svečanom otvaranju novog hangara za potrebe RV i PVO i promociji novog modernog naoružanja, koje je proizvedeno u Srbiji.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Novi hangar izgrađen je na mestu hangara koji je porušen za vreme bombardovanja 1999. godine, a namenjen je za smeštaj lake avijacije, odnosno održavanje aviona tipa "Lasta" i helikoptera tipa MI-17 i "Gazela".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Posle obilaska hangara premijeru je prikazano novo naoružanje, proizvedeno u našoj zemlji.

Ispred hangara bili su postavljeni "Lasta", izviđački sistem MIP-11, modernizovani lanser raketa "Oganj", zatim bezposadno kopneno vozilo sa daljinski upravljanom borbenom stanicom "Milica", kao i letilice tipa MIG 21, AN 26, teglja G 4 i MIG 29.

U pratnji premijera bili su ministar odbrane Zoran Djorđević i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer:Ojačavamo ratno vazduhoplovstvo i protivazdušnu odbranu

Izvor: Studio B, 06.Apr.2016

Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je na vojnom aerodromu Batajnica otvaranju novog hangara za potrebe RV i PVO i promociji novog modernog naoružanja, proizvedenog u Srbiji...Premijer je najavio da će Srbija nastaviti da se takmiči sa neuporedivo razvijenijim zemljama kako bi mogla da zaštiti...

Nastavak na Studio B...

VUČIĆ U OBILASKU VOJNOG AERODROMA BATAJNICA: Cilj da svakoga odvratimo od napada na našu zemlju

Izvor: Kurir, 06.Apr.2016

Odvraćanje bilo koga od napada na našu zemlju je zadatak Vojske Srbije, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posle otvaranja novog hangara i obilaska vojnog aerodroma u Batajnici...Vučić je u izjavio novinarima rekao da će Srbija ojačati svoju avijaciju...Имамо стручне...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.