Otvoren novi hangar na aerodromu Batajnica, prikazano novo naoružanje

Izvor: RTS, 06.Apr.2016, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren novi hangar na aerodromu Batajnica, prikazano novo naoružanje

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić prisustvovao je na vojnom aerodromu Batajnica svečanom otvaranju novog hangara za potrebe RV i PVO i promociji novog modernog naoružanja, koje je proizvedeno u Srbiji.
Novi hangar izgrađen je na mestu hangara koji je porušen za vreme bombardovanja 1999. godine, a namenjen je za smeštaj lake avijacije, odnosno održavanje aviona tipa "lasta" i helikoptera tipa Mi-17 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i "gazela".

Posle obilaska hangara, premijeru je prikazano novo naoružanje, proizvedeno u Srbiji.
Ispred hangara bili su postavljeni "lasta", izviđački sistem MIP-11, modernizovani lanser raketa "oganj", zatim bezposadno kopneno vozilo sa daljinski upravljanom borbenom stanicom "Milica", kao i letilice tipa Mig-21, An-26, tegljač G-4 i Mig-29.
Premijer Vučić najavio je da će Srbija nastaviti da se takmiči sa neuporedivo razvijenijim zemljama kako bi mogla da zaštiti svoju teritoriju.
Vučić je rekao da je u toku prijem dva ruska helikoptera Mi-17, koji će stići u Srbiju početkom juna.
"Odvraćanje bilo koga od potencijalnog napada na našu zemlju je cilj Vojske Srbije i zadatak koji moramo da obavljamo u svakom trenutku", rekao je Vučić.
Dodao je da se na batajničkom aerodromu nalazi 12 od ukupno 14 "lasta", koje će u roku od nekoliko meseci biti u punoj upotrebi za osnovnu obuku pilota.
Vučić je rekao da je Srbija mnogo radila na raketnim sistemima, na vođenim raketama, imajući u vidu činjenicu da pratimo šta se u regionu zbiva i kako se neke zemlje naoružavaju.
"Polako ali sigurno ojačavamo ratno vazduhoplovstvo i protivazdušnu odbranu", rekao je predsednik vlade.
Premijer je ukazao na modernizaciju opreme, i istakao da se radi o naoružanju koje je proizvod "našeg znanja i pameti".
"Ponosan sam na našu vojsku, videli ste najmodernije puške, a sami ćemo proizvoditi u 'Partizanu' novu generaciju municije", najavio je Vučić.
"Ovo je primer našeg znanja, koliko imamo dobrih inženjera i koliko Srbija može da uradi sa manje novca nego što bi to uradile druge zemlje", naglasio je Vučić.
Najavio je da će, u skladu sa mogućnostima u budžetu, biti unapređen deo lovačke avijacije, kako bi imali punu zaštitu našeg neba u svakom trenutku.
Prema njegovim rečima, sasvim je sigurno da će se lovačka avijacija pojačati.
Vučić je negirao da su "istekli resursi", dodavši da je Srbija obnovila neke resurse i da sada može "dalje" da vidi, te da ima pasivizaciju koja onemogućava neprijatelje da vide gde i kako je postavljen naš radar.
"Nažalost, nismo imali ni znanja, ni toliko pameti koliko danas imamo da sačuvamo određene živote", konstatovao je premijer.
Novinarima je preneo da postoji još mnogo stvari na vojnom planu koje su važne u odbrani, ali trenutno ne mogu da se pokažu.
U pratnji premijera bili su ministar odbrane Zoran Đorđević i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski helikopteri početkom juna u Srbiji

Izvor: RTS, 06.Apr.2016

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić prisustvovao je na vojnom aerodromu "Batajnica" svečanom otvaranju novog hangara za potrebe RV i PVO i promociji novog, modernog naoružanja, koje je proizvedeno u Srbiji. Vučić je rekao da je u toku prijem dva ruska helikoptera Mi-17, koji će stići u Srbiju...

Nastavak na RTS...

[VIDEO] Živak i Zrnić – Presek aktuelnog stanja i planova RV i PVO Vojske Srbije

Izvor: TangoSix.rs, 06.Apr.2016

Danas je na vojnom aerodromu Batajnica otvoren novi hangar izgrađen za potrebe RV i PVO uz svojevrstan TT (Taktičko-Tehnički) zbor najzanimljivijih, najnovijih i na vazduhoplovstvo naslonjenih projekata. Slojevitije od Otvorenog dana (koji će uskoro biti i zvanično najavljen) a opet ne toliko siromašnije...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.