Premijer na aerodromu Batajnica: Jačamo RV i PVO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2016, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer na aerodromu Batajnica: Jačamo RV i PVO

Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić je, u pratnji ministra odbrane, Zorana Đorđevića i zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnika, Jovice Draganića, obišao obnovljeni hangar, namenjen za smeštaj lake avijacije.

Hangar je napravljen na mestu starog, porušenog tokom bombardovanja, 1999, a u njemu je smešteno 12, od ukupno 14 aviona tipa "Lasta", koji će u roku nekoliko meseci biti u punoj upotrebi za osnovnu obuku pilota.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Vučić je rekao da je u toku prijem dva ruska helikoptera MI 17, koji će stići u Srbiju početkom juna.

"Odvraćanje bilo koga od potencijalnog napada na našu zemlju je cilj Vojske Srbije. Ono što ste takođe mogli da vidite, to je da smo mnogo radili na različitim raketnim sistemima, na tzv. vođenim raketama, imajući u vidu činjenicu da pratimo šta se sve u regionu zbiva i kako se pojedine zemlje naoružavaju, ili dobijaju Hell-Fire helikoptere, pošto mogu da uništavaju naše oklopne ciljeve, mi moramo da nađemo rešenje za to", rekao je premijer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić, Đorđević i Diković na otvaranju novog hangara na aerodromu Batajnica

Izvor: Blic, 06.Apr.2016

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić obići će danas aerodrom Batajnica, zajedno sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem...Vučić će prisustvovati i svečanom otvaranju novog hangara za potrebe RV i PVO i promociji novog modernog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.