Vučić Valsu: Čekamo investitore

Izvor: B92, 06.Nov.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić Valsu: Čekamo investitore

Premijer Srbije Alksandar Vučić izjavio je, povodom posete premijera Francuske Manuela Valsa Srbiji, da očekuje mnogo više francuskih firmi na tržištu Srbije.

"Očekujemo vas u mnogo većem broju, želimo da radimo i da vidimo konkretne rezultate", kazao je Vučić na konferenciji za novinare koju je održao s francuskim premijerom.

Vučić je istakao da je Francuska jedan od najvažnijih privrednih partnera Srbije i da privredna i trgovinska razmena raste, dostižući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << desetogodišnji maksimum.

Vučić je rekao da u Srbiji posluje 91 francuska firma, sa oko 10.000 zaposlenih, i da očekuje da se ta cifra uvodstruči. Premijer Srbije je istakao da, pored razgovora o solidarnosti, ljubavi i prijateljstvu, očekuje i razgovore o konkretnim projektima.

Naveo je da su 502 preduzeća u procesu privatizacije, a za neka se intersuju francuske kompanije.

Vučić je rekao da će se ragovarati i o saradnji u velikim infrastrukturnim projektima, poput proširenja kapaciteta i izgradnji druge piste beogradskog aerodroma, o izgradnji metroa u glavnom gradu.

Premijer je poručio da je Srbija dobro mesto i za francuske invrestitore: "Doneli smo dobar zakon o radu i zakon o privatizaciji i stečaju" i ocenio da je Srbija postigla punu političku stabilnost, koja je preduslov za ulaganja.

"Postoje dobri uslovi i sve bolji uslovi za ulaganje francuskih kompanija i očekujemo vaše neuporedivo veće prisustvo", kazao je Vučić.

Premijeri Srbije i Francuske, Aleksandar Vučić i Manuel Vals, i gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisali su danas Memorandum o razumevanju o gradnji metroa u Beogradu i još pet sporazuma.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik kompanije „Vansi aeropor“ i generalni direktor aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević potpisali su Memorandum o razumevanju o razvoju međunarodnih aerodroma u Srbiji.

Direktor Direkcije za strategiju i investicije Miloš Stojanović i direktor kompanije „Ssnajder elektrik Srbija“ potpisali su Pismo o namerama između javnih preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ i „Ssnajder elektrik“.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro potpisali su Sporazum između dveju vlada o socijalnoj sigurnosti.

Ministarka Mihajlović i ambasadorka Moro potpisali su Sporazum u oblasti saobraćaja i infrastrukture, a ministar privrede Zzeljko Sertić i generalni direktor francuske Agencije za tehničku podršku Anjes Arsije Sporazum o tehničkoj saradnji u oblasti javno-privatnog partnerstva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.