Vučić: Očekujemo više francuskih firmi u Srbiji

Izvor: Mondo, 06.Nov.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Očekujemo više francuskih firmi u Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom posete premijera Francuske Manuela Valsa Srbiji, da očekuje mnogo više francuskih firmi na tržištu Srbije gde je povoljna klima za investiranje.

"Očekujemo vas u mnogo većem broju, želimo da radimo i da vidimo konkretne reultate", kazao je Vučić na konferenciji za novinare koju je održao s francuskim premijerom.

Vučić je istakao da je Francuska jedan od najvažnijih privrednih partnera Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da privredna i trgovinska razmena raste, dostižući desetogodišnji maksimum.

Vučić je rekao da u Srbiji posluje 91 francuska firma, sa oko 10.000 zaposlenih, i da očekuje da se ta cifra uvodstruči.

Premijer Srbije je istakao da, pored razgovora o solidarnosti, ljubavi i prijateljstvu, očekuje i razgovore o konkretnim projektima.

Naveo je da su 502 preduzeća u procesu privatizacije, a za neka se intersuju francuske kompanije.

Foto: AP Photo/Peter Dejong

Vučić je rekao da će se ragovarati i o saradnji u velikim infrastrukturnim projektima, poput proširenja kapaciteta i izgradnji druge piste beogradskog aerodroma, o izgradnji metroa u glavnom gradu.

Premijer je poručio da je Srbija dobro mesto i za francuske invrestitore: "Doneli smo dobar zakon o radu i zakon o privatizaciji i stečaju" i ocenio da je Srbija postigla punu političku stabilnost, koja je preduslov za ulaganja.

"Postoje dobri uslovi i sve bolji uslovi za ulaganje francuskih kompanija i očekujemo vaše neuporedivo veće prisustvo", kazao je Vučić.

Valasa je ispred Palate Srbija dočekao Vučić i ministar Ivica Dačić, potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, ministar trgovine Rasim Ljajić i ministar privrede Željko Sertić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar odbrane Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Pre ulaska u zgradu Palate Srbije intonirana je himna Srbije,  premijera su pozdravili i pripadnici garde, a potom je usledilo i rukovanje sa srpskim ministrima.

Posle svečanog dočeka, dvojica premijera imaju tet-a-tet sastanak, nakon kojeg će uslediti Francusko-srpski poslovni forum i plenarni sastanak dveju delegacija.

Predvidjeno je i potpisivanje više sporazuma, a zatim konferencija za štampu.

Beogradski mediji pišu da će  jedna od tema razgovora sa srpskim zvaničnicima biti i izgradnja metroa.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.