Manuel Vals u Beogradu

Izvor: RTS, 06.Nov.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manuel Vals u Beogradu

Francuski premijer Manuel Vals stigao je u Beograd, gde ga je dočekao srpski kolega Aleksandar Vučić. Tokom dvodnevne posete srpskoj prestonici sastaće se sa državnim vrhom i potpisati više bilateralnih sporazuma. Na prvom programu RTS-a možete pratiti prenos iz Palate Srbije.

15.55 - Ministar privrede Željko Sertić otvorio je biznis forum u Palati Srbije. 

15.25 - Počeo sastanak Manuela Valsa i Aleksandra Vučića.

15.15 - Manuela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Valsa ispred Palate Srbije dočekao premijer Aleksandar Vučić, nakon čega je usledilo intoniranje himni dve zemlje.

15.05 - Francuska delegacija predvođena Manuelom Valsom stigla je u Beograd, javlja izveštač RTS-a.

Premijer Francuske Manuel Vals započeo je dvodnevnu zvaničnu posetu Beogradu, tokom koje će mu domaćin biti predsednik srpske vlade Aleksandar Vučić.

Zvaničan deo posete počeo je intoniranjem himni dve zemlje ispred Palate Srbije.

Predsednika francuske vlade dočekali su, pored srpskog premijera, i šef srpske diplomatije Ivica Dačić, kao i drugi ministri u Vladi Srbije. U srpskoj delagaciji je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Usledio je sastanak dva premijera. "Prijateljski odnosi Srbije i Francuske nikada nisu dovođeni upitanje", rekao je Vučić na početku sastanka.

Delegacije Srbije i Francuske su zatim prisustvovale biznis forumu.

U petak je planiran i susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Valsa će u Srbiji pratiti predstavnici 35 francuskih firmi koji će danas prisustvovati biznis forumu, čiji je cilj jačanje trgovinskih veza dveju zemalja.

Na kraju foruma biće potpisano više bilateralnih sporazuma, posebno u oblasti saobraćaja i partnerstva u javnom i privatnom sektoru.

U najavi francuska vlada je istakla da je to "prva poseta jednog predsednika francuske vlade demokratskoj Srbiji, zemlji kroz istoriju bliskoj Francuskoj, koja preduzima ambiciozne reforme uprave i modernizacije, istovremeno se trudeći da normalizuje svoje odnose sa susedstvom".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.