Vučić: Srbija zarađuje više nego što troši

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2016, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija zarađuje više nego što troši

Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas povećanje plata i penzija i istakao da će Srbija i posle septembra imati suficit u budžetu, te da javni dug ne raste.

Vučić je u Ćupriji rekao da će posle trećeg kvartala ove godine, po njegovoj proceni, suficit biti najmanje 28 milijardi dinara, što je prvi put posle mnogo godina.

"Prvi put nemamo manjak u državnoj kasi, javni dug nam ne raste, neće ni dostići 75 odsto BDP, a već ćemo krenuti da ga obaramo", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Vučić.

Navodeći da Srbija više zarađuje nego što troši, Vučić je rekao da će sledeće godine deficit biti još niži.

"Sledi povećanje plata i penzija, polako... Plate i penzije ne povećevamo pred izbore, već kad prođu izbori, onda mogu da porastu. U roku od mesec dana, saznaćete sve posle dogovora sa MMF", rekao je Vučić.

Ćuprija dobila fabriku tekstila

Fabrika tekstila turske kompanije "Tibet moda" svečano je danas otvorena u Ćupriji u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Vrpcu su presekli premijer, vlasnici "Tibet mode" Burak Galip Akurt i Melih Tengul i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, a zatim su sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmedom Kemalom Bozajem obišli proizvodni pogon i razgovarali sa zaposlenima.

Planirano je da u prvoj godini fabrika uposli 250 radnika, da bi u drugoj godini poslovanja broj zaposlenih dostigao 600, a u trećoj 1.000 radnika.

Vrednost projekta je oko milion evra, a ugovor o zakupu hale i administrativne zgrade nekadašnje štamparije "Mladost" potpisan je početkom avgusta ove godine između opštine i turske kompanije ČM koja u Srbiji posluje pod imenom "Tibet moda".

Kako su istakli iz opštine turska investitor nije dobio od Vlade Srbije i opštine nikakvu subvenciju za otvaranje tog pogona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.