Vučić: Nemci oprezni, ali kod nas dolaze zbog...

Izvor: B92, 04.Jun.2017, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nemci oprezni, ali kod nas dolaze zbog...

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić obavestio je nemačkog predsednikom Franka Valtera Štajnmajera o ekonomskim reformama u Srbiji i planovima za razvoj privrede.

Vučić razgovarao je na Brdu kod Kranja sa nemačkim predsednikom o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom, kao i o evropskom putu Srbije, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Vučić mu se ovom prilikom zahvalio na interesovanju Nemačke za probleme Balkana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i za učešće investitora iz Nemačke u Srbiji.

"Srbija je stabilna zemlja sa obrazovanom i sposobnom radnom snagom. To je jedan od razloga zašto investitori dolaze u našu zemlju", rekao je Vučić.

Štajnmajer je čestitao Vučiću stupanje na dužnost predsednika Srbije i pozvao ga da poseti Nemačku.

On je rekao da su nemački investitori pouzdani ali i oprezni i dodao da "nemački privrednici žele da investiraju u stabilne zemlje".

Vučić i Štajnmajer su razgovarali posle plenarne sednice lidera država jugoistočne Evrope, u Procesu Brdo-Brioni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.